Gündem

?Ceraplal Palsi? Soruşturmada

?Ceraplal Palsi? Soruşturmada

?Ceraplal Palsi? Soruşturmada
27-02-2014 22:31


RUHİ DEMİR

Ceraplal Palsi’ye soruşturma

Gazetemizde yar alan haberin ardından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Gemerek İlçesinde soruşturma başlatıldı.

İlçe hastanesine geçen yıldan bu güne kadar başvuran çocuklardan 160’ına ‘Ceraplal Palsi ‘ teşhisi konulduğu haberinin ardından yetkililer devreye girdi ve ilçede şaşkınlık yaratan hastalıkla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattı.

RAPOR VEREMEZ

Ceraplal Palsi hastalığının Beynin özellikle motor bölgelerinin zedelenmesinden kaynaklanan ve ilerlemeci olmayan bir dizi nörolojik hareket ve duruş rahatsızlığının ortak adı olduğunu ve b u  hastalığın  Büyük bir çoğunluğu hamilelik sırasında, doğum anında veya bebeklik döneminde ortaya çıkan bu rahatsızlıkların semptomları arasında spastiklik, katılık, kas gerginliğinin bulunmaması, güçsüzlük, hareket koordinasyonsuzluğu, algısal güçlükler (görme veya işitme kusurları), zekâ geriliği, konuşma, yutkunma, çiğneme güçlükleri, sarsak bir duruş veya yürüyüş, titreme, ataksi, bazen nöbetlerle gündeme geldiğini belirten uzmanlar, Türkiye ortalamasının, Sivas ortalamasının çok üstünde olan bu hastalıkla ilgili nasıl bir çalışma yapılarak  rapor verildiğinin araştırılması gerektiğini ve ilçe hastanesinin kesinlikle bu raporu veremeyeceğini dile getirdiler.

SORUŞTURMA BAŞLADI

İlçede şaşkınlık yaratan hastalık ve 160 teşhis ile ilgili olarak gazetemizde çıkan haberin ardından soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucu merakla bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER