Gündem

Yavru Köpekler ?Ufo? İle Isınıyor

Yavru Köpekler ?Ufo? İle Isınıyor

Yavru Köpekler ?Ufo? İle Isınıyor
13-12-2013 17:26


ERSAN ARSLAN

Hava sıcaklığının özellikle günün gece bölümünde -15 dereceye kadar düştüğü Sivas’ta, sahipsiz sokak köpeklerin bakım ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığı Sivas Belediyesi SHBRM’de yavru köpeklerin soğuktan etkilenmemesi için önlem alındı.

Geceleri kapalı bölümlerde kalan köpeklerin, bulunduğu alanların zeminine karton serilirken, köpeklerin soğuktan etkilenmemesi için ise her bölüme elektrikli ısıtıcılar yerleştirildi. Isıtıcılar aşırı soğuklarda 24 saat, normal hava sıcaklığında ise geceleri çalıştırılıyor.

‘830 KÖPEK, 10 KEDİMİZ VAR’

SHBRM Veteriner Hekimi Bedircan Erşahince, merkezde yaklaşık 50 yavru köpeğin ısınma imkânlarından faydalandırıldığını söyledi.

Merkezde barınan hayvanlarla ilgili de bilgi veren Erşahince, ‘Biz burada 4 yıldır hizmet veriyoruz. Burada yavru köpekleri Ufo ile ile ısıtıyoruz. Çok soğuk havalarda 24 saat normal havalarda da geceleri yakıyoruz. Köpekler, güneşle ısındıklarından dolayı ufo ısıtıcılar en uygun ısıtma sistemi onlar için. Açık alan ısıtmasında da en iyi ısıtma yine Ufo’dur. Bu yolla hayvanları sıcak tutuyoruz ve soğuğa karşı koruyoruz.

Şuanda yaklaşık 50 yavru köpeğimiz ısıtma imkânlarından faydalanıyor. Burada toplam 830 sahipsiz köpeğimiz, 10 tane kedimiz var. Buradaki hizmetleri toplamda 20 personeller yürütüyoruz’ dedi.

4 BİN 500 KISIRLAŞTIRMA

AMELİYATI YAPILDI…

Merkezin faaliyetleri hakkında bilgi veren Erşahince, merkezde sadece sokak köpekleri değil, vahşi hayvanlara da sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

Erşahince, ‘Her türlü tedavilerini yapıyoruz 4 senedir. Bugüne kadar yaklaşık 4 bin 500 kısırlaştırma ameliyatı yaptık. Bin kadar köpeğe karma aşı yaptık. Yine sokakta, sahipsiz olan sağlık hizmeti alamayan hayvana sağlık hizmeti sunduk. Burada, bakıma muhtaç, kimsesiz her türlü hayvana sağlık hizmeti veriyoruz. Onun haricinde vahşi hayvanlarda dâhil olmak üzere, trafik kazasına maruz kalan kurtlar, ayılar da buraya geliyor. Onlara da sağlık hizmeti sunuyoruz. Hem kimsesiz hayvanlara hizmet veriyoruz hem de halkımızı sağlıksız sokak hayvanlarının etkilerinden korumuş oluyoruz’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER