Gündem

Sivaslı Kadınlar Sabun Üretiyor

Sivaslı Kadınlar Sabun Üretiyor

Sivaslı Kadınlar Sabun Üretiyor
07-03-2014 17:40


CKD, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ile işbirliği yaparak Sivas’a özgü el yapımı sabun kursu başlattı.

RUHİ DEMİR

Sivaslı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar gününü sabun yaparak kutladı.

CKD’nin CÜ ile işbirliği yaparak başlattığı el yapımı sabun yapma kursuna katılan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel sabunlar üretti. Kursiyerlerin ürettiği birbirinden farklı sabunlar, Cumhuriyet Üniversitesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında görücüye çıktı.

Kurs hakkında açıklamada bulunan CKD Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, Sivas halkından da destek istedi. Yanalak, ‘Kursumuzu bir ay önce başlattık. Sivas’ta, kekikli, papatyalı, kükürtlü sabunlar yaptık. Şuan yaptıklarımız acemice ama artık ustalaşıyoruz. Sivas’ın kadınları kazansın istiyoruz. Sivas’ın sabununu markalaştırmak istiyoruz.

Doğal ve organik saf sabunları yapıyoruz ve bütün Sivas halkının da bu işe sahip çıkmasını temenni ediyoruz.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla 8 Mart sabunları yaptık. Tüm emekçi kadınların emeğini gösterdik. Kadınların üretime katılmasını, kendi ayaklarında durabilmesini istiyoruz.

Bu 4. Seviye bir kus ve kursu tamamladığında meslek sahibi olacak arkadaşlarımız.

Biz bu sabunları Cumhuriyet Üniversitesi’nin laboratuarlarında yaptık. Fen Fakültesi Kimya Bölümündeki hocalarımızla işbirliği içerisinde bu çalışmayı bilimsel olarak gerçekleştirdik. Bize bilimsel olarak katkı sağladı ve sabun yapmayı öğrettiler’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER