Gündem

İl Tarım Müdürlüğü Uyardı: Sivas'ta Hububat Hastalıkları Yayıldı!

Sivas İl Tarım Müdürlüğü çiftçileri uyardı. Müdürlükten yapılan açıklamada ilimizde Mayıs ayında gerçekleşen yağışların hububat alanlarında hastalıkların yayıldığı bilgisi paylaşıldı.

İl Tarım Müdürlüğü Uyardı: Sivas'ta Hububat Hastalıkları Yayıldı!
18-05-2024 09:05
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU 

Sivas Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilimizde Mayıs ayında gerçekleşen yağışların hububat alanlarında nem artışına neden olduğu bu durumunda  pas ve septoria gibi hububat hastalıklarının yayılmasına yol açtığı belirtildi.

Açıklamada, “İl ve İlçe Müdürlüklerimiz teknik personelleri, bölgedeki hububat alanlarında arazi kontrolleri yaparak, hastalıkların yayılma durumunu yerinde tespit etmektedir. Özellikle sık ekim yapılan ve azotlu gübre kullanımının fazla olduğu taban tarlalarda hastalık etmeninin püstülleri ve sporları görülmüştür. Hastalık görülen yerlerde üreticilere bu hastalıklara karşı kimyasal mücadele yapmaları konusunda uyarılarda bulunulmuştur.

 Yapılan arazi kontrollerinde bazı bölgelerde, çiftçilerimiz tarafından ilaçlı mücadelenin başladığı görülmüştür. Teknik personellerin yaptığı açıklamalara göre, hububat alanlarında pas ve septoria hastalıkları önemli verim kayıplarına neden olabilir. Üreticilerin, belirtilen hastalıklara karşı etkili kimyasal ilaçları kullanarak tedbir alması, ürün kaybını minimize etmek açısından büyük önem taşımaktadır. İl Müdürlüğümüz, konu ile ilgili arazi ve bilgilendirme çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıntılı bilgi için İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvurulabilir, sosyal medya hesaplarımızdan  ve  0346 215 1723 numaralı hattımızdan  bilgi alabilirsiniz” denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER