Gündem

Zincirsiz Çıkmayın

Zincirsiz Çıkmayın

Zincirsiz Çıkmayın
11-12-2013 17:16


Yaşanan kazalar nedeniyle harekete geçen şehir içi ve bölge trafik ekipleri, sürücüleri kış lastiği ve zincir bulundurmaları konusunda uyarıyor. Ekipler, sürücülere ‘zincirsiz yola çıkmayın’ uyarısında bulunuyor.

MUSTAFA IŞIK

Tüm yurtta etkili olan kar yağışı, şehir merkezlerinde  olduğu kadar şehirler arası yollarda da trafik kazalarının yaşanmasına neden oldu. Şarkışla, Gemerek ve Zara ilçe sınırlarında meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı.

Yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için denetim ve uyarılarını sürdüren trafik ekipleri, sürücülere ‘zincirsiz yola çıkmayın’ uyarısında bulundu.

Kar yağışı ile birlikte özellikle gece -15 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının yollarda buzlanmaya neden olduğunun altını çizen ekipler, araçlarda kışlık lastik takılı olsa dahi zincir bulundurmanın zorunlu olduğunu belirterek, yapılan denetimlerde, kışlık lastiği olmayan ve zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

Ekipler, sürücülere ‘Hem kendi can ve mal güvenliğiniz hemde trafikte seyreden diğer insanların mal ve can güvenliği için lütfen kurallara uyun. Karlı ve buzlu zeminde hızlı seyretmeyin, takip mesafesini koruyun. Araç lastikleriniz kışlık dahi olsa, buzlu zeminde tekerlerin tutunma şansı çok azalacaktır. Bu nedenle, zincir takmayı asla ihmal etmeyin’ uyarısında bulunuyor.

77 TL CEZA, 20 CEZA PUANI…

Trafik ekipleri, kar yağışı ile birlikte yoğunlaştırdıkları şehir içi ve şehirler arası kara ulaşımı denetimlerinde, araçlarında kışlık lastik kullanmayan ve zincir bulundurmayan sürücülere 77 TL cezai işlem uyguluyor. Bu ceza ile birlikte sürücülere 20 ceza puanı yazılıyor. Peşin ödemelerde bu rakam 57 lira 75 kuruşa düşüyor.

EKİPLER TEYAKKUZDA…

Karayolu ulaşımında, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ekipleri 24 saat teyakkuzda beklerken, kar yağışının yoğun olduğu durumlarda yol temizleme çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor. Şehir içinde belediye ekipleri, yol temizleme ve tuzlama çalışmalarını kar yağışına paralel olarak sürdürüyor.

1 KİŞİ ÖLDÜ 4 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Şarkışla, Gemerek ve Zara ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı.

Kayseri’den Sivas istikametine giden Mustafa Güler (40) yönetimindeki 16 MAA 63 plakalı otomobil, Kayseri-Sivas karayolu yeni Pınarbaşı kavşağında, Mehmet Çetin (34) idaresindeki 38 BM 843 plakalı yem yüklü tırla çarpıştı.

Kazada, otomobilde bulunan Tuğba Saadet Güler (3) ile Mükerrem Güler (32) yaralandı.

Yaralılar, Şarkışla Devlet Hastanesine kaldırıldı.

GEMEREK’TE HAKİM YARALANDI…

Gemerek’te ise Murat Öztürk yönetimindeki 58 M 8310 plakalı minibüs, Dendil köyü yakınlarında kontrolden çıkarak, yol kenarındaki tepeye çarptı.

Kazada keşiften dönen minibüste bulunan Gemerek Sulh Hukuk Hakimi Muharrem Umut Özel yaralandı. Özel, Gemerek Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

ZARA’DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Zara’da ise buzlanan yolda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Hasan Hüseyin Tan yönetimindeki 42 CVB 95 plakalı tır, Tödürge Gölü yakınlarında yoldaki buzlanma nedeniyle kayarak karşı şeride geçti. Tıra, İzzet Çalımlı yönetimindeki 58 TP 592 plakalı kapalı kasa kamyon çarptı.

Kazada kamyonda bulunan Bilal Soğancıoğlu (24) hayatını kaybetti, sürücü Çalımlı, ağır yaralandı. Çalımlı, kaldırıldığı Zara Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Soğancıoğlu'nun cesedi Zara Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER