Gündem

Kale Korkutuyor

Kale Korkutuyor

Kale Korkutuyor
12-08-2013 18:32


ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Tarihi Sivas Kalesi’nin çevresinde tehlike çanları çalıyor. Sivas Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışması yapılan, birçok binanın yıkıldığı bölgeyi de tehdit eden kuru otlar, adeta yangına davetiye çıkarıyor. Çok sayıda vatandaşın ikamet ettiği yapıların da bulunduğu alanda Kale çevresindeki ağaçlar tehdit altında. Ahşap evler ve ağaçlarla içe olan kuru otların, kısım kısım ateşe verildiği gözlenirken, bölge sakinleri, her gün yangın korkusu yaşıyor. Kaleyi çevreleyen yeşil alanlardaki otlar da risk oluşturuyor…

Sivas Belediyesinin buradaki otları temizlemesini isteyen çevre sakinleri, ‘Zaman zaman çocuklar, bazen madde bağımlısı olan ve alkol alan kişiler buradaki otları bilinçli ya da farkında olmadan yakıyor. Buradaki kuru otlar ağaçlarla ve ahşap binalarla iç içe, zaman zaman buradaki küçük yangınlara park görevlileri, bizler ya da itfaiye müdahale ediyor. Her gün, yangın korkusu ile yaşıyoruz. Bu duruma biran önce müdahale edilmeli’ dedi.

BÖLGE TEMİZLENMELİ…

Sık sık çevresindeki olumsuzluklarla gündeme gelen Sivas Kalesi ile Gökmedrese arasında kalan bölge kamulaştırma çalışmaları sonrasında yıkılan binalarla birlikte daha mezbelelik bir görüntüye büründü. Her gün kente dışarıdan gelen çok sayıda ziyaretçinin uğradığı Sivas Kalesi’nin arka kısımlarındaki bu görüntünün Sivas’a yakışmadığını belirten kent halkı, belediyenin burada yaptığı, yapmayı planladığı çalışmaları yakından takip ettiklerini, buradaki çalışmayı desteklediklerini belirterek, ancak yapılan çalışmaların düzenli yapılmasının şart olduğunu dile getirdi.

Yıkılan binaların hafriyat kalıntılarının temizlenmesinin bile bölgedeki olumsuzlukları ortadan kaldıracağını belirten vatandaşlar, ‘bazı binalarda kendiliğinden ya da sahiplerince yıkılmış olabilir ama burada mezbelelik bir görüntü var, belediyenin buradaki bu olumsuzluklara müdahale etmesini istiyoruz’ şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Bilinçsiz kişilerin bu bölgeye çöp dökerek yaşanan olumsuzluklara katkı sağladığını belirten vatandaşlar, bölgenin geceleri madde bağımlıları ve alkol alan kişilerin uğrak mekanı olduğunu savundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER