Gündem

İlk Öğrenci Heyecanı

İlk Öğrenci Heyecanı

İlk Öğrenci Heyecanı
04-10-2013 17:12


MUSTAFA IŞIK

Mimarlıkta ilk öğrenci heyecanı

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Mimarlık Fakültesi’ni ek kontenjandan tercih eden 72 öğrenci için kayıtlar başladı.

Ek kontenjandan 31 öğrencinin Mimarlık Bölümü, 41 öğrencinin de Şehir ve Bölge Planlama Bölümünü tercih ettiği Mimarlık Fakültesi 72 öğrencisi ile eğitim öğretime başlayacak.

Mimarlık Fakültesinin ilk öğrencileriyle eğitim ve öğretime başlayacakları dile getiren Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Işık Yılmaz, fakültenin ilk açıldığı anda akademik personeli olmadığını belirterek, ‘Fakültemizde sadece 3 idari personel görev yapmaktaydı. Şu anda fakültemizde akademik personel sayısı 6'sı yardımcı doçent, 6'sı asistan olmak üzere 12’dir. Bir de Azerbaycanlı doçent hocamızın ataması için işlemler sürmektedir. Eğitim Öğretim faaliyetlerinin süreceği yeni Mimarlık Fakültesi binamız ihale aşamasında olup, 2015-2016 eğitim/öğretim yılında hizmete girmesi beklenmektedir’ dedi.

Fakültenin ilk öğrencilerine hoş geldiniz diyen Prof. Dr. Yılmaz, 'Fakültemizin ilk öğrencileri olarak sizleri aramızda görmek ve sizinle büyümek istiyoruz.  Eğitim öğretim yılının hepinize güzel geçmesini temenni ediyorum. Sizlerle birlikte 'Cumhuriyet Üniversitesi' Mimarlık Fakültesi'nin gelecekte köklü ve saygın diğer fakülteler arasında yerini alacağı konusunda hiç kuşkumuz yoktur. Fakültemizde, bilim, eğitim ve teknoloji alanlarında, disiplinler arası sinerjiyi yaratabilen, ileri düzeyde eğitim ve araştırma olanakları ile topluma liderlik yapabilen bilim insanı ve uzmanlar yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde onur duyulan ve tercih edilen lider bir kurum olmaktır. Unutmayınız ki; Mucize, enerjinizi korkularınıza değil rüyalarınıza verdiğiniz zaman başlar. Birlikte olmak dileği ile sevgiler sunar, gözlerinizden öperim.' dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER