Gündem

Özgür-Der Katliama Sessiz Kalmadı

Özgür-Der Katliama Sessiz Kalmadı

Özgür-Der Katliama Sessiz Kalmadı
14-08-2013 17:51


EMRE ELAGÖZ

Özgür-Der Sivas Şubesi üyeleri, Mısır`da Mursi destekçilerine yönelik saldırıları protesto ederek, ölenler için dua ettiler.

Mısır`da yönetime el koyan askerin, devrik Cumhurbaşkanı Mursi`nin göreve iade edilmesi için günlerdir eylem yapan göstericilere karşı sergilediği şiddet protesto edildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Sivas Özgür-Der üyesi kent meydanında toplanarak açıklama yaptı.

Darbe karşıtı döviz ve pankartların da açıldığı protesto gösterisinde konuşan Şube Başkanı Sinan Ceran, Mısır`da halka yönelik saldırıları lanetlediklerini dile getirerek şunları kaydetti; ?Mısır`ın başkenti Kahire´deki Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtlarına bu sabah itibarı ile güvenlik kuvvetleri müdahale etti. Güvenlik güçleri biber gazı ve plastik mermi kullandı. Müslüman Kardeşler, saldırıda gerçek mermi kullanıldığını açıkladı. Mursi taraftarları ise kendilerini taş ve molotof kokteylleriyle savunuyor. Güvenlik güçleri, 40 gündür meydanda bulunan çadırları kaldırmaya başladı. Güvenlik güçleri, Mursi taraftarlarının çadırlarını kaldırırken, Müslüman kardeşlerin birçok liderini de gözaltına aldı. İçişleri Bakanlığı`ndan General Abdülfettah Osman, "Müslüman Kardeşlerin birçok liderini gözaltına aldık. Ancak isimlerini kamuoyuna duyurmak için henüz erken" dedi. Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi liderlerinden Salah Sultan, Rabiatül Adeviyye Meydanındaki gösteri platformundan "Allahım yağmurlarını indir. Allahım rüzgârlarını gönder. Senden başka kimsemiz yok, bize yardım et" şeklinde dua etti. Suriye`de, Mısır, Libya ve Tunus`ta her şeye rağmen Müslümanlar direnmeye devam ediyor. Kelimelerin ne kifayetsiz olduğunu, bu zorbalık ve zulüm karşısında yalnızca konuşan insanlardan olmanın ezikliğini yaşıyoruz. Bu sabah katil Sisi uşaklarının yapmış olduğu darbe, haksızlık ve katliam ile 500`e yakın kardeşimizi şehit verdik. Şu anki güçsüzlük ve zayıf bırakılmışlığımız nedeni ile bunları yapanların hepsini Allah`a havale ediyoruz ama asla ellerimizi yakasından kaldırmayacağız? ifadelerine yer verdiler.

Gözyaşlarının sel olduğu protesto gösterisi, Mısır´daki hayatını kaybedenler için okunan duanın ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER