Sağlık

Cana Karatay'ın Hafıza Güçlendiriyor Dediği 4 Besin

Prof. Dr. Canan Karatay, son katıldığı bir programda zihin sağlığı için önemli olan 4 besine dikkat çekti. Yaş ilerledikçe beyin hastalıklarını önlemek için tüketilmesi gereken bu besinler hafızayı adeta uçuruyor.

Cana Karatay'ın Hafıza Güçlendiriyor Dediği 4 Besin
08-03-2024 14:48
SİVAS

Yüksek miktarda vitamin ve mineral içeren yumurtanın, kas ve kemik gelişimi ile kalp sağlığına olan faydaları yanında, hafızayı güçlendirdiği ve beyin sağlığı için önemli olduğu belirtildi.

Canan Karatay 4 besine dikkat çekti! Hafızayı adeta uçuruyor 2

Ayrıca göz sağlığını koruduğu, bedenin demir oranını yükselttiği ve protein ihtiyacını karşıladığı vurgulandı.

Canan Karatay 4 besine dikkat çekti! Hafızayı adeta uçuruyor 3

İyot, tiroid bezinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak özellikle bebeklerde ve çocuklarda zihinsel gelişime katkıda bulunuyor. Aynı zamanda zihinsel mekanizmaların işleyişine destek oluyor.

Canan Karatay 4 besine dikkat çekti! Hafızayı adeta uçuruyor 4

Balık yağının iyi kolesterolü yükselttiği ve damar tıkanıklıklarını önlemeye yardımcı olduğu belirtilirken, çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi sorunları da engelleyebileceği ifade edildi.

Canan Karatay 4 besine dikkat çekti! Hafızayı adeta uçuruyor 5

D vitamini ise kalsiyum ve fosfor emilimine katkıda bulunarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu nedenle, özellikle ilerleyen yaşlarda beyin sağlığını korumak için bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor. /Haber Merkezi/ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER