Gündem

Bayrak Değiştirildi

Bayrak Değiştirildi

Bayrak Değiştirildi
13-08-2013 17:32


RUHİ DEMİR - ÖZEL HABER

Rengini şehitlerimizin kanından alan, Sivas Kalesi’ndeki yıpranan ve rengi solan dev Türk Bayrağı yenisi ile değiştirildi. Gazetemizin, ‘Bayrağa saygı bu mu?’ başlıklı haberi ile gündeme getirdiği konu Sivas Valiliğini harekete geçirdi. Valilik Sivas Belediyesi’ni, bayrağın yenisi ile değiştirilmesi konusunda uyardı. Valilik, ayrıca bundan sonra meydana gelecek bu tür olumsuzluklar karşısında yazılı ikazda bulunulacağını da belirtti. Gazetemizde yer alan haber ve Sivas Valiliği’nin uyarısı ile harekete geçen Sivas Belediyesi, yıpranan bayrağı yenisi ile değiştirdi.

VATANDAŞLARDA

TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Gazetemiz haberde, ‘Sivas Kalesi’ndeki dev Türk Bayrağı’nın içinde bulunduğu durum ‘Bayrağa saygı bu mu?’ dedirtiyor. Yıpranan rengi solan ve uç kısımlarında yırtılmalar meydana gelen bayrağın, değiştirilmesi bekleniyor’ ifadelerine yer vermişti. Halkın tepkisine de yer verilen haberde vatandaşların, ‘Sivas’ın sembollerinden olan tarihi Sivas Kalesi’ndeki bayrağımızın biran önce değiştirilmesini istiyoruz’ ifadeleri yer almıştı. Vatandaşlar, dev Türk Bayrağı’nın bu hali ile gökyüzünde dalgalanmasının rahatsızlık verici olduğunu belirterek, Sivas Valiliği’nin bu konuda işlem yapmasını istemişti.

BİR DAHA OLMAMALI…

Ayrıca, Sivas Valiliği’nin Sivas Belediyesi’nden bayrakların düzenli olarak takip edilmesini istediği öğrenildi. Bayrağın yenisi ile değiştirildiğini öğrenen vatandaşlar da gazetemize ulaşarak teşekkür etti. Bayrakların sürekli olarak takip edilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, ‘Bu tür olumsuzluklara müsaade edilmemeli. Bayrağımız bizim her şeyimiz. O’nun gökyüzünde, yıpranmış ve solmuş bir şekilde dalgalanması çok çirkin bir olay. Bundan sonra bu tür olumsuzlukların yaşanmamasını diliyoruz. Sivas Belediyesi’ne de derhal duruma müdahale ederek bayrağı değiştirdiği için teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER