Gündem

?Hizmete Talibim?

?Hizmete Talibim?

?Hizmete Talibim?
09-01-2014 17:50


OĞUZHAN SARZEP

Hilal Tur işletmecisi Ümit Çınar, Sivas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. 19 Ocak’ta gerçekleşecek olan oda başkanlığı seçimlerine Sivas’taki şoför camiasının sorunlarına çözüm üretmek, birlik ve beraberliği sağlamak için talip olduğunu belirten Çınar, ‘Sivas’ta şoför arkadaşlarımızın birçok sorunu var. Ekibimizle birlikte belediyemizle ve ilgili tüm kurumlarımızla gerekli diyalogları kurarak, işbirliği içerisinde bu sorunlara çözüm üretmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle bu bayrak yarışına girdik’ ifadelerini kullandı.

12 yıldır Sivas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yönetiminde olduğunu ancak, bu zamana kadar şoför camiasını kucaklayacak, sorunlara kalıcı çözüm üretecek çok fazla bir çalışma yapılmadığını belirten Çınar, ‘Eğer şoför arkadaşlarımız bu göreve bizi layık görürlerse elimden geldiğince bütün şoför camiasına yardımcı olacağım. Ben bu camianın içerisinde olan bir fert olarak, şoför arkadaşlarımızın sorunlarını, nelerle karşılaştıklarını, beklentilerini biliyorum. Ancak, ben biliyorum, ben çözerim mantığını benimsemiyoruz. Göreve geldiğimizde, tüm şoförlerimizle istişare toplantıları yaparak, nokta atışı yapacağız. Yani, taksici esnafımızın sorunlarını ayrıca masaya yatırıp çözüm üreteceğiz, servisçi arkadaşlarımızın, kamyon şoförlerimizin, otobüs şoförlerimizin sorunlarını ayrı ayrı masaya yatırarak analiz edeceğiz. Şoför camiamızın ortak sorunları olduğu gibi, farklı faaliyet alanları olduğu için farklı sorunları da olabiliyor. Biz büyük bir camianın mensuplarıyız. Bu gücün farkındayız. Sivas’ta şoför camiasının birlik ve beraberliğini sağlayarak, tespit ettiğimiz sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz’ dedi.

25 yıldır tur camiasında servis yaptığını, daha önceki yıllarda ise Kılavuz Durağı’nda minibüsçülük yaptığını belirten Çınar, firma olarak yaklaşık, 70-80 kişiye iş imkânı sağladıklarını söyledi. Şoför camiasının bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu ve işini çok sevdiğini belirten Çınar, ‘Sivas’ımızda camiamızın 2 binin üzerinde mensubu var. Ancak bazı nedenlerden dolayı birçok arkadaşımız oy kullanamıyor. Mesela 800’ün üzerinde taksici var, 261 arkadaşımız oy kullanabiliyor. 350 tane servis şoförü var 100 tanesi oy kullanabiliyor. 350 civarında kamyoncu arkadaşımız var, bunların tamamına yakını oy kullanabiliyor. 249 tane de halk otobüsçü var’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER