Gündem

60 Yıl Sonra Gelen Öpücük

60 Yıl Sonra Gelen Öpücük

60 Yıl Sonra Gelen Öpücük
14-02-2014 17:00


Sivas´ta göğsündeki kalp damarının genişliği 10 cm´ye çıkan bir hasta kalbine takılan suni damar ve yapay kalp kapağı ile hayata döndü. Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi´nde gerçekleştirilen ameliyatla hayata tutunan Şirin Sönmez´e (74) hayatının şokunu ise 14 Şubat Sevgililer Günü´nde 60 yıllık hayat arkadaşı Hamit Sönmez yaşattı. 

KEMAL ÇAĞLAYAN

Sivas´ta göğüs kalp damarı 10 cm çapında genişleyen ve Cumhuriyet Üniversitesi Kalp Hastalıkları Merkezi´nde başarılı bir operasyonla yapay damar takılan 74 yaşındaki Şirin Sönmez (74), 60 yıl sonra bir ilki yaşadı.

60 yıl önce köyün delikanlısı Hamit Sönmez (77)  tarafından kaçırılan ve evlenen Şirin Sönmez´in, kalp ameliyatının ardından yaşadığı şok, hastane personelini de şaşırttı. Doktorların gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi verdiği sırada Hamit Sönmez, adeta yeniden hayata dönen eşi Şirin Sönmez´e sarılarak öptü. Kocasının kendisine gösterdiği yakın ilgi karşısında şaşkına dönen Şirin Sönmez, ?Beni ilk kez böyle öpüyor´ sözleriyle de herkesi şaşkına çevirdi.

İLK KAÇIRDIĞI ZAMAN ÖPMÜŞTÜ

Esprili bir dille eşi, Hamit Sönmez´in kendisine çok çektirdiğini söyleyen Sönmez, ?Bugüne kadar beni kaçırdığı günün ardından hiç öpmedi. Böyle yakınlık göstermesi ve beni öpmesine şaşırdım? dedi. Eşini çok sevdiğini belirten Hamit Sönmez ise, ?İnsan, sevdiklerinin kıymetini kaybettiklerinde ya da kaybetme korkusuyla karşı karşıya kaldığında anlıyor. Herkes sevdiğine sarılsın ve sevgisini sağ ve sağlıklı iken göstersin? dedi.

?ZOR BİR AMELİYATTI?

CÜ Hastanesi Kalp Hastalıkları Merkezi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Öcal Berkan ve eşler arasındaki bu ilginç diyalogun ardından yaşlı çiftin 14 Şubat Sevgililer Gününü kutladı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Berkan, ?Şirin Sönmez´in zor ve riskli bir ameliyat geçirdiğini belirterek, ?Hastamızın göğüs kafesi tamamen genişlemiş damarla dolmuştu. Damar, normalde 2 cm genişliğinde olması gerekirken 10 cm´ye kadar genişlemişti. Kalp görünmeyecek durumda bir yapıya sahipdi. Bunlar kalp cerrahisinin büyük ameliyatlarından birisi. Bu ameliyatta kalpten çıkan ana damar değişti. Kalbi besleyen damarlar kökünden söküldü. Kalbe suni kapak ve damar takarak tedavi edildi. Biz burada bu tür ameliyatları ekibimizle birlikte çok rahat bir şekilde yapabiliyoruz. Hastamızın ameliyatının bugün 2. Günü. Hastamız servise çıktı, kendi başına gezip dolaşabiliyor. Hastamızı bir hafta sonra taburcu edeceğiz? dedi.

Şirin teyze, daha sonra Kalp Hastalıkları Merkezi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Öcal Berkan ve bölüm uzmanlar Yard Doç. Dr Sebahattin Göksel, Yard. Doç. Dr. Özge Korkmaz ve Asistan Hilal Özlü ile birlikte objektiflerimize poz verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER