Gündem

?Çocuklar Ölmesin Şeker De Yiyebilsin?

?Çocuklar Ölmesin Şeker De Yiyebilsin?

?Çocuklar Ölmesin Şeker De Yiyebilsin?
01-05-2014 17:09


KEMAL ÇAĞLAYAN / ERSAN ARSLAN

Türkiye’nin dört bir tarafında istenmeyen olayların yaşandığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sivas’ta, el ele, halaylar çekilerek coşkuyla kutlandı.

Huzur ve coşkunun hâkim olduğu kutlamalara gençlerin katılımı yoğundu. Mevlana Miting alanında gerçekleştirilen programa TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütleri de katılımları ile destek verdi.

Mevlana Mahallesi’ndeki Ethem Bey Parkı’nın önünde toplanan gruplar, Mevlana Caddesi’ndeki havuzun bulunduğu noktada oluşturulan arama noktalarından tek tek aranarak miting alanına alındı. Gruplar, davul zurna eşliğinde miting alanına uzanan cadde boyunca sloganlar atarak ilerledi.

GENÇLER DOYASIYA EĞLENDİ

Sivas’taki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü adeta gençlerin bayramına dönüştü. Miting alanında toplanan yüzlerce genç, el ele vererek türküler söyleyip saatlerce halay çekip eğlendi. Alanda beklemekten yorulan bazı yaşlı vatandaşlar ise, programı yere oturarak takip etti. Mitin alanına aileleri ile birlikte gelen bazı çocuklar ise uykuya yenik düştü.

HEPİMİZİN KALBİ TAKSİM’DE…

Kutlama programında konuşan TBMM İdare Amiri ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir; örgütlü topluma düşman olanların kaybetmeye mahkûm olduğunu söyledi.

Özdemir; ‘Burada bulunanlar, ülkenin her tarafında olanlar, İstanbul’da her türlü polis şiddetine rağmen Taksim’de özgürlüğü ifade etmeye çalışan bütün emekçilerle dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor. Her ne kadar bedenimiz burada olsa da biliyorum ki, hepimizin gönlü, kalbi, ruhu, 1 Mayıs’ta Taksim’dedir. Gezi Parkı’nda Taksimi yasaklayanlar, 1 Mayıs’ta Taksimi yasaklayanlar, örgütlü topluma düşman olanlar eninde sonunda kaybetmeye mahkûmlardır’ şeklinde konuştu.

1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Önder Doğan ise konuşmasında; ‘Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın, adaletin ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkenin kurucu özneleri olarak 1977’nin mücadeleci ruhu ve kararlılığıyla geçtiğimiz 1 Mayıs’tan ve özellikle de Haziran’dan beri sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, okullarda, yoksul mahallelerde, her yerdeyiz’ ifadelerini kullandı.

KESK Dönem Sözcüsü, SES Sivas Şube Başkanı Serkan Çelikgün ise sözlerine, ‘1 Mayıs 2014’te kol kola, omuz omuza, sözümüzü ve türkülerimizi söylüyor, 1 Mayıs 1977, 1989 ve 1996’da yitirdiğimiz emekçileri anıyoruz’ ifadeleri ile başladı.

Özgürlük vurgusu yapan Çelikgün, ‘Tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle omuz omuzayız, taleplerimizle, rengârenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla tek yüreğiz.

Bizler bu ülkenin bütün ötekileriyiz. Dinimiz, mezhebimiz, dilimiz, kültürümüz, cinsiyetimiz nedeniyle ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmek, yok sayılmak istemiyoruz. Bizler bu ülkenin sanatçılarıyız, bilim insanlarıyız, gazetecileriyiz, aydınlarıyız. Özgürce düşünmek, araştırmak, kendimizi ifade etmek istiyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gençlerin eğlencesi devam etti. Zaman zaman hak ve özgürlüklere yönelik çeşitli sloganlar atan gençler, uzun süre halay çekti. Sivas’taki 1 Mayıs Kutlama Programı olaysız bir şekilde sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER