Gündem

?KERMESLER ÇİZMEYİ AŞTI?

?KERMESLER ÇİZMEYİ AŞTI?

?KERMESLER ÇİZMEYİ AŞTI?
01-07-2013 18:28

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Sivas’ta özellikle yaz dönemlerinde açılan kermeslerin haksız rekabete yol açtığı ve hijyenden olmayan koşullarda adeta lokanta gibi yemek sattıkları gerekçesi ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas milletvekillerine bu durumun önlenmesi için yazılı talepte bulunduklarını söyledi.

KEMAL ÇAĞLAYAN

Sivas Başkanlar İstişare Kurulu toplantısı Didim’de yapıldı. Birçok önemli konunun masaya yatırıldığı toplantıda oda başkanlarının gündeminde esnafı rahatsız eden ‘kermesler’ de vardı.

İstişare toplantısı ile ilgili gazetemize özel açıklamada bulunan Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, toplantıda esnaf ve sanatkârın şikâyet, talep ve önerilerinin tüm detayları ile masaya yatırıldığını söyledi.

Toplantıda çeşitli konularda istişare yapıldığını belirten Köksal, esnafların en çok kermeslerden şikâyetçi olduğunu dile getirdi. Bu konuyu Sivas Milletvekilleri ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a yazılı ve sözlü olarak ilettiklerini belirten Köksal, ‘inşallah iyi bir sonuç çıkar’ dedi.

‘TOPLANTI ÇOK VERİMLİ GEÇTİ’

5362 sayılı yasa gereği Türkiye genelinde Başkanlar İstişare Kurulu yapıldığını, tüm illerin belirli tarihlerde bu toplantıları gerçekleştirdiğini belirten SESOB Başkanı Beşir Köksal, Sivas için gerçekleştirilen toplantının çok verimli geçtiğini söyledi. Toplantıya birkaç oda başkanının çeşitli nedenlerden dolayı katılamadığını belirten Köksal, il ve ilçelerdeki esnaf ve sanatkârların sorunlarının detayları ile masaya yatırıldığını söyledi.

Köksal, şu ifadeleri kullandı:

‘Daha önce bu kurulun adı Başkanlar Kurulu idi. Senede 1 defa yapmak mecburiyetimiz var. Bunu da değişik yer ve mekânlarda yapıyoruz. Biz bu yıl ki toplantımızı Aydın Didim’de gerçekleştirdik. Çünkü Didim’de bizim teşkilatımızın tesisleri var, oteli var. Orada yaptık. Birkaç kişi hariç bütün başkanlarımız bu toplantıya iştirak ettiler. Toplantı çok verimli geçti, ilçelerimizdeki oda başkanlarımız kendi ilçelerindeki esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını, merkezdeki oda başkanlarımız da kendi üyelerinin sorunlarını dile getirdi ve bu sorunları masaya yatırdık. Başkanlarımızın oradaki konuşmalarını kayıt altıda aldı. Bununla birlikte bir rapor düzenleyip Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’na gönderiyoruz. Tabi bizim gibi diğer illerde yapıyor, onların da raporları geliyor. Karma yapılıyor, eğer sorunlar yasal sorun ise ilgili bakanlıklara iletiliyor. Yerel sorunları da zaten biz burada ilimizin idarecilerine, Valimize, Belediye Başkanımıza iletiyoruz.

Tabi toplantımız sadece bu konuların görüşülmesi ile kalmıyor. Arkadaşlarımız birbirlerini daha yakından tanıyor, çeşitli konularda istişareler yapılıyor. Bu arada tabi biraz da dinleniyorlar. 5 Gün 5 gece orada kaldık ve döndük’

YEREL DE ÖN PLANA

‘KERMES’ SORUNU ÇIKIYOR…

Esnafların uzun süredir şikâyetçi olduğu kermeslerle ilgili olumsuzlukların bu toplantıda da gündeme geldiğini belirten SESOB Başkanı Beşir Köksal, bu sıkıntının giderilmesi noktasında gerekli girişimlerde bulunduklarını belirtti. Kermeslerle ilgili konuyu Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas milletvekillerine yazılı ve sözlü olarak ilettiklerini de söyledi.

Köksal, şu şekilde konuştu:

‘Yerel olarak bizim sorunlarımız, kamu kurumlarının esnafın işini yapması, yazın düzenlenen kermesler. Kermesler çizmeyi aştı. Her cadde, sokakta bir kermes var. Kermesler bir hayır kurumu ama elektrik vermiyorlar, kira vermiyorlar, su vermiyorlar. Tabi esnaf ile de rekabet haline geliyor.

Bunu 2011 yılında Sayın Valimiz Ali Kolat döneminde görüşmüştük. Kermeslerin müsaadesini Dernekler Masası verdiği için Vali Bey dernekler masasına söyledi ve yemek olayı kaldırdık. Ama bu iki senedir tekrar yemek olayı başladı. Bu konuda sayın vekillerime, bakanıma yazı yazdım, yani en azından bu kermeslerin yemek yapmalarını, engellemeleri açısından. Ama bu el işi, kuru sebze-meyve, reçel satabilirler. Tamamen bir lokanta gibi çadır kuruyorlar, boş dükkânlara açıyorlar. Bu işin ehli de değiller. Hijyen de olmuyor. Onun için sayın milletvekillerimizin hepsine yazı ile de şifahen de bildirdik. Sonuç bekliyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER