Gündem

Engellilere Büyük Kolaylık

Engellilere Büyük Kolaylık

Engellilere  Büyük Kolaylık
31-07-2019 07:00


ÇETİN POLAT

Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) farkındalık oluşturan çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) tarafından Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi´ne verilen, bir tanesinin piyasa değeri 25 bin dolar olan, görme engellilere yönelik 4 bilgisayardan 2 tanesi Merkezî Kütüphane ve İlahiyat Fakültesi Kütüphanesine teslim edildi.

Teslim törenine Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, CENGEL Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek ve Eğitim Bir-Sen Sivas Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Devecioğlu katıldı.

?25 BİN DOLAR?

Törende konuşma yapan CENGEL Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, ?Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız´ın girişimleriyle üniversitemizde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına epeyce önemli çalışma yaptık. Bunlardan birisi de bu bilgisayardır. Görme engelliler için özel olarak tasarlanan bilgisayarın piyasa değerinin yaklaşık 25 bin dolar civarındadır? dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Bilgisayarın fakültelerine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan ise  ?Daha önce de görme engelliler için Kur´an-ı Kerim kütüphanemize hediye edilmişti. Görme engelli öğrencilerimiz veya dışarıdaki görme engelli herhangi birisinin ilahiyat alanıyla ilgili araştırma yapmak istediği zaman rahatlıkla istifade edeceği bir bilgisayardır. Bu değerli iki çalışmayı kütüphanemize kazandırılmasında emeği olan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız´a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim? diye konuştu.

?EĞİTİM VERECEK DURUMDAYIZ?

Engelsiz bir üniversite olma yolunda önemli mesafeler aldıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız ise ?Birinci bilgisayarı Merkezî Kütüphanemize teslim etmiştik, ikincisini de İlahiyat Fakültesi Kütüphanesine teslim ediyoruz. Görme engelli öğrencilerimiz ve çalışanlarımız bu bilgisayarlar sayesinde kitapları okuyabilecekler. Ayrıca Selman Deveci tarafından 10 bin kitap da daha önce kütüphanemize verilmişti. İki kütüphanede görme engellilerimizin kullanabileceği iki alan belirledik. Ayrıca görme engelliler bu bilgisayarı kullanmak istiyorlarsa bunun için de eğitim verecek durumdayız. CENGEL birimimiz tarafından engellilere yönelik yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz? açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Selman Devecioğlu bilgisayarların kullanımını uygulamalı olarak gösterdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER