Gündem

Aşure Kardeşliğin Simgesidir

Aşure Kardeşliğin Simgesidir

Aşure Kardeşliğin Simgesidir
16-11-2013 18:07


İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

SMMMO Muharrem ayı nedeniyle oda binasında aşure dağıttı. Aşure dağıtımına Sivas’ta görev yapan çok sayıda mali müşavir ve muhasebeci katıldı.

Aşure dağıtımında bir konuşma yapan Oda Başkanı Hasan Coşkun Erkmen, Muharrem ayı içerisinde yer alan Aşure gününün çok önemli bir günü olduğunu söyledi. Erkmen ‘Muharrem ayı dinimizde ve İslam tarihinde çok önemli özellikleri olan aylardan birisidir. Muharrem ayında tutulan oruç Ramazan ayında tutulan oruçtan sonra gelen en faziletli bir oruç ibadetidir. Muharrem ayı aynı zamanda Hicri takvimin başlangıç ayıdır. Muharrem ayı tüm İslam aleminin ve insanlığı yasa boğan Hz. Hüseyin ve evlatlarının şehit edildiği bir aydır. Bu ay içerisinde aşure günü çok önemli bir yer tutmaktadır, aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikte olmanın ve kardeşliğin simgesidir. Bu önemli günde Allah Hz. Musa’ya bir mucize ihsan etmiş denizi yararak Firavun ve ordusunu sulara gömmüştür. Hz. Nuh gemisini Cudi Dağının üzerine aşure gününde demirlenmiştir. Hz. Yunus balığın karnından aşure günü kurtulmuştur. Hz. Adem’in tövbesi aşure günü kabul olmuştur. Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan aşure günü çıkarılmıştır. Hz. İsa aşure günü dünyaya gelmiş ve o gün sema ya yükselmiştir. Hz. Davud’un tövbesi o gün kabul edilmiştir. Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur. Hz. Yakub’un oğlu Hz. Yusuf’un hasretinden dolayı kapanan gözleri aşure günü görmeye başlamıştır. Hz. Eyyub hastalığından yine bir aşure günü şifaya kavuşmuştur’ dedi.

Muharrem ayının tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Erkmen ‘Bu vesile ile Muharrem ayının Tüm İslam alemine ve dünya insanlığına hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyor, Hz. Hüseyin’in ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi Rahmetle anıyorum’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER