Gündem

Şirin Hamamı İçin Yeni Umut

Şirin Hamamı İçin Yeni Umut

Şirin Hamamı İçin Yeni Umut
31-12-2013 16:57


20 yıldır kullanılmayan ve sonradan yapılan bölümleri harabeye dönen hamamın, onarılarak yeniden hizmete açılması bekleniyor.

ERSAN ARSLAN

1904 yılında inşa edilen ve 1960 yılında onarımdan geçen Osmanlı döneminin yurt genelindeki eşsiz hamamlarından Akdeğirmen Mahallesi`ndeki tarihi Rahmi Akça Şirin Hamamı için yeni bir umut doğdu.

Akça ailesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü envanterinde kayıtlı olan ve 20.10.1990 yılında tescil edilen tarihi hamamın onarılarak Sivas´a kazandırılması için bakanlığa başvuruda bulundu. Tarihi hamamın 2014 yılında bakanlık tarafından devralınarak yeniden Sivas´a kazandırılması bekleniyor.

Sivas´ın yaşayan tarihi olarak adlandırılan hamamın sahiplerinden Nusret Akça, Şirin Hamamı´nın Türkiye´nin en büyük ve geniş kubbesine sahip olan hamamı olduğunu belirterek, kendi imkanları ile hamamı onarmalarının mümkün olmadığını, bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı´na başvurduklarını söyledi. Tarihi Şirin Hamamı ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu´nun da yakından ilgilendiğini belirten Akça, ?Sayın vekilimizden Allah razı olsun, inşallah 2014 yılında Sivas´ın tarihi ve manevi değeri olan tarihi Şirin Hamamı onarılarak yeniden Sivas halkına hizmet vermeye başlar?dedi.

MAHALLE HALKI BEKLEMEDE

Zaman zaman içinde bulunduğu olumsuzluklar nedeniyle gündeme gelen hamam ile ile ilgili Sivas´taki makamların herhangi bir çalışma yapmaması tepki topluyor.

20 yılı aşkın süredir kullanılmayan hamam, zaman zaman madde bağımlıların mekanı haline geliyor. Bu durumdan oldukça muzdarip olan çevre sakinleri, devletin biran önce tarihi hamamı onarıma almasını istiyor.

Sivas´ın en güzel hamamının içinde bulunduğu durumun üzüntü verici olduğunu belirten mahalle sakinleri, ?Devletimizin bu hamama sahip çıkmasını istiyoruz. Yıllardır çeşitli söylentiler gündeme geliyor ama bir netice çıkmadı. Şimdi ise Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın bu hamamla ilgilendiği belirtiliyor. İnşallah bu kez, devletimiz gerekeni yapar. Bu haman Sivas´ın çok önemli bir değeri. Bir zamanlar, Sivas´ın en gözde temizlik mekanı olan bu hamamın şimdi içinde bulunduğu durum acı verici. Sivas´taki yetkililer de bu konuda duyarsız kaldı? şeklinde görüşlerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER