Gündem

Yardımlar Suriye İçin

Yardımlar Suriye İçin

Yardımlar Suriye İçin
19-05-2014 16:54


MUSTAFA IŞIK

Beşir Derneği Sivas Şubesi Suriye’ye bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi. Kentteki iş adamları ve yardımsever vatandaşların katkıları ile toplanan yardımlar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen uğurlama töreniyle yola çıktı.

Uğurlama törenine Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca,  Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, BEŞİR Derneği Sivas Şube Başkanı Süha Yılmaz, iş adamları ve dernek üyeleri katıldı.

Programda konuşan Beşir Derneği Sivas İl Temsilcisi Süha Yılmaz, ‘Beşir Derneği, 55 ülke ve Türkiye’de 250 temsilcilik ile mazlumların yanında bugün ise Suriyeli kardeşlerimize yardım göndermek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Yardım eden tüm esnaf kardeşlerimize ve Sivas halkına Semerkant Vakıf Başkanımıza, TÜMSİAD Başkanımıza teşekkür ederiz’ dedi.

Yardım TIR’ında bulunan malzemeler hakkında da bilgiler veren Yılmaz, TIR’da 700’e yakın battaniye, 300’e yakın hazır yatak, İç Çamaşırı, çorap, gıda malzemesi ve çocuk malzemesi bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi. Daha sonra katkı sağlayan iş adamlarına plaket takdim verildi. Plaketleri Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca ve Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı Takdim etti.

Plaket töreninin ardından yardım TIR’ı dualarla uğurlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER