Gündem

Tribün inşaatı başladı

Tribün inşaatı başladı

Tribün inşaatı başladı
19-07-2013 14:02


SPOR SERVİSİ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)tarafından Sivas'ta inşa edilmesi planlanan 25 bin seyirci kapasiteli yeni stadyumun zeminini iyileştirme çalışmalarının bitmesinin ardından, tribün inşaatına başlandı. Altı kat planlanan maraton tribünün ilk iki katının betonları atıldı.

18 Haziran'da ihalesi yapılıp TOKİ tarafından müteahhit firmaya devir teslimini yapılan 130 bin metre kare alan üzerine kurulacak Sivassspor'un yeni stadında çalışmalar aralıksız devam ediyor. 25 Mayıs günü temeli Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın tarafından atılan statta zemin iyileştirme çalışmalarında sona gelindiği öğrenildi. Zemin iyileştirme çalışmalarının bittiği alanda ise atılan temel üzerine tribünler inşa edilmeye başladı.

İlk olarak maraton tribün inşaatına başlayan firma 6 kat olan maraton tribünün ilk iki katının betonlarını attı. Çalışmaların hızlı ilerlemesinin sevindirici olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, 'Çalışmalarımız çok hızlı ilerliyor. Şu anda maraton tribünün ikinci katıda yapılmış durumda. Stadı yapan firmamız bir yandan zemin iyileştirmesi yaparken bir yandan da temel betonuna devam ediyor. 10-15 gün sona zemindeki iyileştirme çalışmaları sona erecek ve tamamen inşaat boyutuna geçilecek. Ağustos ayı sonunda insanlar burada bir stadyum inşaatı olduğunu çok rahatlıkla görebilecekler. 2015 yılının başlarında stadımız bitmiş olacak. Bitiği zaman Sivas'a ve Sivasspor'a yakışır bir stadyum olacak.' diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER