Gündem

Carlos´la Yola Devam

Carlos´la Yola Devam

Carlos´la Yola Devam
12-05-2014 17:35

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz Avrupa ile ilgili ve 17 Mayıs’taki genel kurul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

OĞUZHAN SARZEP

Kırmızı beyazlı ekibin Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Otyakmaz, kulüp tesislerinde yaptığı açıklamada, ligde Akhisar Belediyespor'u mağlup ederek, Avrupa kupalarına katılmayı garantilediklerini belirtti.

‘AVRUPA KUPALARINA KATILMAYI GARANTİLEDİK’

Avrupa kupalarına katılmayı Akhisar Belediyespor galibiyetiyle garantilediklerini ifade eden Otyakmaz şunları dile getirdi; ‘Akhisar karşılaşması gerçekten Sivasspor için çok önemli bir karşılaşmaydı. Akhisar Belediyespor’da gerçekten ciddi bir rakip. Bundan önceki oynamış olduğumuz karşılaşmalarda kendilerine karşı galibiyetimiz yoktu. Kupada galip gelmiştik ama ligde galip gelememiştik. Bu manada da bizim için özel bir maç oldu. Avrupa kupası için mutlak kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. 3 gollü bir galibiyet elde edip Avrupa kupalarına katılmayı bu maçla garantiledik’.

‘AVRUPA KUPALARINA PLAY-OFF’DAN KATILMAYI İSTİYORUZ’

Avrupa’ya Play-Off’dan katılmak istediklerinin altını çizen Başkan Mecnun Otyakmaz; ‘Hem tatilimizin uzun olması açısından hem de 1 eksik ön eleme oynama açısından ligi 4. bitirmemiz bizim için çok önemli. Futbolcu arkadaşlarımız ve teknik heyetimiz bunun bilincindeler. İnşallah Karabükspor karşılaşmasında arzu ettiğimiz en az 1 puanı alarak ligi 4. bitirip Avrupa kupalarına Play-Off’dan katılmayı garantilemek istiyoruz. Bizim için çok önemli bir galibiyet olmasına rağmen Akhisar karşılaşmasının henüz işimizin bitmediğini son haftaya kadar uzandığını söyleyebiliriz’ dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ YILIN ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK’

Önümüzdeki yılın çalışmalarına Teknik Direktör Roberto Carlos ile başladıklarını ifade eden Mecnun Otyakmaz, Carlos ile 2 yıllık sözleşmeleri olduğunu anımsattı.

Otyakmaz şöyle devam etti; ‘Hocamızla 2 yıllık bir sözleşmemiz var. Burada da ilk yılında Avrupa kupalarını garantileyerek başarılı bir sezon geçirdi. Zaten kariyeri boyunca başarıyı elde etmiş hep göz önünde olmuş bir futbolcuydu. Teknik hayatına da başarıyla başlamış oldu ve transfer tekliflerinin olması da gayet normal. Tabii ki buna öncelikle kendisi karar vermeli. Ama kendisinin şimdiye kadar söylemleri Sivasspor’da mutlu olduğu ve daha yapacak önemli işlerinin olduğu yönünde. Ve şimdiden de önümüzdeki yılın programını birlikte yapmaktayız. Zaten başarıya dayalı sözleşme vardı aramızda. Dolayısıyla ücret konusunda da anlaşamayacağımız herhangi bir şey yok. Başarılı olduğu sürece katlamalı olarak ücreti otomatik artmakta. O konuda aramızda bir problem olması söz konusu değil. Yeter ki hocamız başarılı olsun. Takımı taraftarımızın görmek istediği arzu ettiği yerlere taşısın’.

‘EN BÜYÜK PROBLEM’

Futbolculara sezon sonunda transfer tekliflerinin gelmesi durumunda nasıl bir yol izleyeceklerinin sorulması üzerine de Otyakmaz, şunları kaydetti; ‘Lig sona ermedi ama bizi bekleyen en büyük problem bu. Benim kafam da o manada fazla rahat değil. Çünkü çok sayıda futbolcumuz başarılı bir sezon geçirdi. Onlara da taliplerinin olması da gayet normal. Bunu lig bittikten sonra kısa süre içinde sonuçlandırıp Avrupa kupalarında başarılı olacak takımı biran önce oluşturmamız gerekiyor. İşimizin de çok zor olduğunu söyleyebilirim. Gol kralı bu takımdan çıkıyor, Asist kralı bu takımdan çıkıyor, 3 futbolcumuz 10 gol barajını aşmış durumda. Yine asist sıralamasında da çok sayıda futbolcumuz var. Başarılı defans elemanlarımız var. Dolayısıyla bu sene Sivasspor bir taarruza uğrayacağını tabiri caiz ise söyleyebiliriz. İnşallah en az kayıpla tabii kulüp menfaatleri, futbolcunun istekleri burada çok önemli. Yeni transferleri yapmayı arzu ediyoruz. Şuandaki takımımızda da eksiklerimiz söz konusu. Transferler yapacağız ama maalesef futbolcu kaybına da uğrayacağımızı ön görebiliriz. Avrupa da başarılı olacak takımı oluşturmak gibi bir görev bizi bekliyor’ dedi.

ZİYA 3, CİCİNHO 2 YIL DAHA SİVAS’TA

Yoğun çalışma gerektiren yaz transfer sezonunun kendilerini beklediğinin vurgulayan Otyakmaz; ‘Sözleşmesi uzatılan futbolcular var. Ziya ile sözleşmemizi uzattık. Cicinho ile 2 yıl daha anlaşmaya vardık. Bununla birlikte devam etmeyi düşündüğümüz yeni teklifler yapacağımız arkadaşlarımız da söz konusu. Yeni transferlerle yoğun çalışma gerektiren bir yaz transfer sezonu bizi bekliyor’.

OLAĞAN GENEL KURUL

Sivasspor'un 17 Mayıs Cumartesi günü olağan genel kurula gideceğinin hatırlatılması üzerine Otyakmaz, 3 yıllık görev süresinin özellikle kendisi açısından çok yorucu geçtiğini söyledi.

Başkan Mecnun Otyakmaz şunları ifade etti; ‘3 yıllık görev süremizi tamamlıyoruz. Çok yorucu bir 3 yıl oldu. Özellikle benim açımdan ama yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte uyum için çalışmaya devam ediyoruz. Bu güzel süreci sekteye uğratmamak adına çokta fazla yönetim kurulunda değişiklik olmadan bir 3 yıl daha delegelerimizden, kongre üyelerimizden görev talep edeceğiz. İnşallah onlarda uygun görürlerse 1 veya 2 takviye ile Sivasspor’u 3 yıl daha başarılara taşımak için gerekli çalışmayı gösterecek azimde olduğumuzu buradan kongre üyelerimize, delegelerimize belirtmek istiyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER