Gündem

Ayda 400 Başvuru İnceleniyor

Ayda 400 Başvuru İnceleniyor

Ayda 400 Başvuru İnceleniyor
21-11-2013 16:50


İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Sivas Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Ümit Özşeker gazetemize yaptığı açıklamada ayda 400’e yakın başvurunun görüşülerek karara bağlandığını söyledi. Her başvurunun en fazla üç ay içerisinde sonuçlandırıldığını ileten Özşeker ayrıca kapıdan satışlarda ve internetten yapılan alışverişlerde de dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Bilinçli tüketim için tüketiciye ipuçları da veren Sivas Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Ümit Özşeker, alınacak malın öncelikle ihtiyaç olup olmadığının sorgulanması gerektiğini söyledi. Özşeker ‘Önceliği en çok ihtiyaç duyduğu mala vermeli. Kalite ve fiyat açısından piyasa araştırması yapılmalı. Karar verdiğinde malı nereden alacağını belirlediğinde, alacağı malın servis ve parça açısından kolay ulaşılabileceği mala öncelik tanımalı. Aldığı malın mutlaka fatura, garanti belgesi gibi evraklarını mutlaka satıcıdan talep etmelidir. Malı aldıktan sonra fatura ve garanti belgesini saklamalı, arıza verdiği zaman servisten mutlaka arızasını belirtir servis fişlerini talep etmeli bu fişleri de diğer fatura ve garanti belgesi ile birlikte muhafaza etmelidir’ dedi.

Bir yılda 4 defa servise giden bir malın mutlak suretle satıcı tarafından yenisi ile değiştirilmesinin gerektiğini vurgulayan Özşeker ‘Bir yılda 4 defa servise giden bir mal daha sonra yine arıza verir ise tüketici aldığı yerden yazılı olarak bu malın değişimini talep etmelidir. Bu durumda satıcı bu talebi karşılamadığı takdirde, bir dilekçe yazarak Tüketici Sorunları İl Hakem Heyetine fatura, garanti belgesi, servis fişleri ve satıcıya yazdığı dilekçe ile bunların tamamının fotokopileri ile birlikte yukarıda belirtilen hakem heyetine (Ticaret Sanayi İl Müdürlüğü nezdinde) başvurmalıdır. Bu şekilde hareket eden tüketici bilinçli bir tüketicidir’ şeklinde konuştu.

Sivas Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Ümit Özşeker ayrıca duyarlı vatandaşların da derneklerine üye olmaya beklediklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER