Gündem

Sivas´a Yakıştı

Sivas´a Yakıştı

Sivas´a Yakıştı
14-12-2013 18:32


İRFAN ÖZŞEKER

Kurt Deresi Vadi Park hafta sonunda açıldı.

Sivas’ın  Paşa fabrikasından sonra en büyük mesire yerlerinden birisi olacak Kurt Deresi Vadi Park’ın 1.etabı düzenlenen törenle açıldı.

Soğuk havaya rağmen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği  açılış sonrası Esat Kabaklı’nın konseri de ilgiyle izlendi. Açılışta görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ‘Allah bir beş sene daha nasip ederse  hizmetlerimiz  devam edecektir ‘dedi

Toplamda 326 bin metrekarelik alanıyla Sultan Şehrin en büyük yaşam alanı olacak olan Kurt Deresi Vadi Park’ın 30 bin metrekarelik 1. etabı törenle hizmete sunuldu.

İlk etapta 77 metrekare büyüklüğünde süs havuzu, 380 metrekare çocuk oyun alanı, 50 araçlık otopark, 36 adet pergola, 1 lavabo ve 5 adet çeşmenin yer aldığı birinci etabın açılış törenine protokolün yanı sıra yüzlerce Sivaslı katıldı.

Park girişinde düzenlenen törenin ardından katılımcılar mehteran takımıyla birlikte tören alanına kadar yürüdü.

Tavra Deresi’nden 6 kilometre boru döşeyerek Kurt Deresi Vadi Parkı su ile daha da güzelleştirmeyi hedefleyen belediye, 326 bin metrekarelik alanda ahşap köprüler, çocuk oyun alanları, 270 pergola, restoran, otopark, futbol ve basket sahası, süs havuzları, koşu yolu, bisiklet yolu yapacak.

Böylece ilimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2.43 metrekareden, 4.37 metrekareye yükseltmiş olacak.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas’ın hizmet ettikçe edilesi gereken bir il olduğunu belirterek, ‘Sivas’a ne yapsak azdır. Sivas, hizmet ettikçe edilesi gereken bir il. Size elimizden gelen her türlü hizmeti sunmak zorundayız. Allah bir 5 sene daha nasip ederse hizmetlerimiz devam edecek’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Teslime Kurt ve Sinem Özkan mahalle adına başkan Ürgüp’e çiçek takdim etti.

Açılış programı Esat Kabaklı konseri ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER