Gündem

Golcü Yiğido

Golcü Yiğido

Golcü Yiğido
14-11-2013 16:56


İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Bu sezon Süper Lig'de ilk 11 haftada attığı 22 gol ile ligin en golcü 3. takımı olmayı başaran Sivasspor, aynı zamanda tarihinin de en gol golcü 11 haftasını geride bıraktı. Golcü kimliği ile tüm dikkatleri üzerine çeken Sivasspor bu sezon sadece 2 karşılaşmada gol atmayı başaramadı. Ligin ilk haftasında Kayserispor deplasmanında ve 8. haftadaki Trabzonspor maçında gol sevinci yaşayamayan Sivasspor, evinde oynadığı 6 karşılaşmada da taraftarlarına gol sevinci yaşattı.

Yiğidolar bu sezon 2 kez 4 gollü galibiyet alırken bu galibiyetlerin 2'si de deplasmandan geldi. Sivasspor, Elazığspor'u 4-2, Gaziantespor'u ise 4-0 mağlup ederek en gollü galibiyetlerine imza attı. Sivasspor evinde ise en gollü galibiyetini Eskişehirspor'u 3-2 mağlup ederek almayı başardı.

GOL YÜKÜ YABANCILARDA

Sivasspor’un bu sezon attığı 22 golden 16’sını yabancı futbolcular atarken, 6’sını ise yerli futbolcular attı. Sivasspor’un ve Süper Ligin en golcü ismi olan Aatif 9 gol atarken, Da costa 3 gol, John Utaka 2, Djebbour ve Cicinho ise 1’er gol atmayı başardı. Yerli futbolcularda ise en golcü isimler ise 2’şer golle Burhan Eşer ve Hakan Arslan olurken Ümir Kurt ve Aydın Karabulut ise birer kez gol sevinci yaşadı.

GOLLER İKİNCİ YARIDA

Sivasspor bu sezon attığı 22 golden 7’sini ilk yarıda atarken kalan 15 golü ise ikinci yarıda attı.  15’er dakikalık periyotlara göre ilk 15 dakikada 2 gol atan Sivasspor, 16-30 dakikalar arasında ise yine 2 gol attı. İlk yarının son çeyrek periyodunda ise 3 gol atmayı başardı. İkinci yarılara da hızlı başlayan Yiğidolar 46 – 60 dakikalar arasında 5 gol atarken, 61 – 75 dakikalar arasında ise 4 gol buldu. Karşılaşmaların son çeyreğinde açılan kırmızı – beyazlılar 76 – 90. dakikalar arasında toplam 6 gol buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER