Gündem

?TÜİK´i Yanıltmak İstiyoruz?

?TÜİK´i Yanıltmak İstiyoruz?

?TÜİK´i Yanıltmak İstiyoruz?
10-01-2014 17:30


Biz bunu çürütmek istiyoruz. Biz TÜİK´i yanıltmak istiyoruz. Bu bizim elimizde. Sivas´ın dezavantajları olabilir. Ama avantajlarını ve var olan potansiyelini biz doğru kullandığımız zaman, doğru değerlendirdiğimiz zaman ben inanıyorum ki o TÜİK verileri alt üst olacaktır? dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, ?Sivas önce yatırım yapan, bu şehirde istihdam sağlayan, katma değer sağlayan insanlarına sahip çıkacak. Sivas, altyapı itibarıyla yatırım yapan insanların ve bu şehirde yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılayacak bir altyapıya ulaştırmamız lazım? dedi.

TÜİK verileri üzerinden sürekli göç veren Sivas´ın yaşadığı bu kan kaybının durdurulması ve tersine çevrilmesi gerektiğine vurgu yapan Aydın, TÜİK´in, 2023´te Sivas´ın nüfusunu 580 bine düşeceğini öngördüğünü belirterek, ?Ben Sivas nüfusunun 2023´te emin olun 750 binin de üzerinde olacağına inanıyorum. 1 milyon olmaması için bir sebep olduğunu düşünmüyorum. Eğer, bunu biz yakalayamıyor isek kendimizi sorgulamamız lazım? ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Sami Aydın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AK Parti İl Başkanlığı´nca Büyük Otel´de düzenlenen akşam yemeğinde Sivas´taki basın kuruluşlarının yönetim kurulu başkanları, temsilcileri ve basın çalışanları ile bir araya geldi.

Yemek programına AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk ve Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman´da katıldı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, basına yabancı olmadığını belirterek, geçmiş yıllarda köşe yazarlığı ve TV programı yaptığını, basın çalışanlarının ne denli zor şartlarda görev yaptıklarına yakından tanık olduğunu söyledi.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden şehit gazeteci İsmail Güneş´i de yakından tanıdığını belirten Şahin, ?Basına, gazeteye uzak biri değilim. 1994-1995 yıllarında yerel gazetelerde köşe yazarlığı, televizyonlarda program yapmıştım. Burada olamayan büyüklerimiz, kardeşlerimiz var hepsini rahmetle anıyoruz. Özellikle basın şehidimiz İsmail Güneş kardeşimizi rahmetle anıyor, ailesine sabırlar, iyilikler diliyoruz. İsmail Bey, kardeşim Abdullah´ın arkadaşıydı. Öyle de bir yakınlığım vardı. Her zaman o soğuk bürosunda ben gider ziyaret ederdim, montuyla otururdu. Burada üşümüyor musun, bir soba alalım derdim buraya, ?başkanım burada çok oturmuyorum, gelip haber yazıp gidiyorum´ derdi ve önümüzü keserdi. Biz basın mensuplarının ne zor şartlarda çalıştığını o örnekte olduğu gibi bilen, gören insanlarız. Hepiniz ilimiz, ilimizin gelişmesi, tanıtılması için çok değerlisiniz? ifadelerini kullandı.

?KAR, KIŞ, ÇAMUR DEMEDEN

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORSUNUZ?

AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın ise konuşmasında, basının önemine vurgu yaparak, basın çalışanlarının yağmur-çamur, kar-kış demeden özveri ile çalıştıklarını söyledi.

Aydın; ?Basınla siyasetçi olarak iyi günde de kötü günde de her zaman çok değişik anılarımız oluyor. Adeta, siyasetin en önemli parçalarından bir tanesi basın. Aynı zamanda,- basın, şehrimizin sorunlarını dile getirmede, zaman zaman önerilerde bulunmada, zaman zaman eleştirilerde, her zaman aslında büyük katkı sunuyor. Özellikle Sivas´ın tanıtımı noktasında, görsel ve yazılı basının ne kadar etkili olduğunu hepimiz yakinen biliyoruz. Ama bu işin geri planında, mutfağında, bu çalışmaların hangi şartlarda yapıldığını da biliyorum. Kar, kış, çamur demeden sizler özveri ile bu çalışmaları yapıyorsunuz. Bu bakımdan hepinizi kutlamak istiyorum. Aslında size yılda bir günün ayrılması bir eksiklik diye düşünüyorum. İnşallah gelecekte daha farklı günler, daha farklı organizasyonlarla da sizleri en azından içinde bulunduğunuz stresli ortamlardan uzaklaştırmamız gerektiği kanaatindeyim. Tabi bu dönem olmadı ama şöyle aklımdan geçen, arkadaşlarımın da önerdiği bir fikir vardı, ?her basın mensubu arkadaşımızın bu tarih itibariyle anısını, kendisine göre yaşadığı güzel bir anıyı yazsa ve biz bunu kitaba dönüştürsek, ben inanıyorum ki gelecek nesillere çok güzel hikâyeler, çok güzel anılar, çok güzel bir kültür mirası bırakmış oluruz.´ Çünkü bu şehri her türlü detayına, en ince ayrıntısına kadar emin olun, sizlerden iyi analiz eden, sizlerden iyi yorumlayan bir başka grubun olduğunu düşünmüyorum. Bu bazen siyasetçiler olarak bizim işimize gelmeyebilir, bazen hoşumuza gidiyor olabilir. Ama bunların her birinin gerçekten bir değeri var. Geleceğe yönelik. Onlar o şehri adeta bugünden geleceğe taşıyan yazılar ve görseller. 10 Ocak Çalışan Gününüzü kutluyor, daha nice yıllara sağlık ve sıhhat içerisinde ulaşmanızı, bu güzel katkılarınızı artırarak devam ettirmenizi temenni ediyorum. Tabi ki, aramızdan ayrılan ağabeylerimize, kardeşlerimize de Allah´tan rahmet diliyorum. Elbette İsmail kardeşimize ayrı bir parantez açmamız gerekiyor. Her yıl bugün de yüreğimiz burkuluyor. Hepimizin çok sevdiği bir değerli kardeşimizdi. Benim de siyaset yaptığım dönemde aktif görevde olmasından dolayı kendisiyle çok programlarımız, sohbetlerimiz oldu. Gerçekten onun elim bir şekilde aramızdan ayrılması, bizleri de, bütün Sivas halkını da, basın camiasını da elbette çok üzdü. Ama hayatın bir cilvesi, kimin ne zaman nasıl gideceğini bilemeyiz. Biz kendisine Allah´tan rahmet, ailesine, sevenlere, tabi ki siz değerli dostlarına tekrar sabır diliyoruz? ifadelerini kullandı.

?ORTAK TALEPLERİNİZE

KATKI SAĞLARIZ?

Daha sonra söz alan bazı basın mensupları da duygu ve düşüncelerini dile getirdi.  AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Sami Aydın, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın camiasına yönelik herhangi bir projesinin olup olmadığı sorulan Aydın, basın çalışanlarının ve yöneticilerinin daha önce dönemde de gündeme gelen bazı talep ve önerilerini de hatırlatarak, makul olan her türlü ortak talebe destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Aydın; ?Biz ihtiyaçlarınız doğrultusunda büyük çoğunluğun destek vereceği önerilerinize her zaman açığız. Biz geçtiğimiz dönemde bir basın sitesi çalışması başlatmıştık ama o günün şartlarında bu neticelenmedi. Bugün böyle bir şeye ihtiyaç var mı? Bunu en iyi sizler bilirsiniz. Eğer ihtiyaç var ise biz seve seve katkı sunmaya varız.  Diğer taraftan zaman zaman basın mensubu arkadaşlarımızın basın mensuplarına ait bir konut talebi oluyor. Tabi ki bu ne kadar sizin için uygun olur olmaz, onu siz benden çok daha iyi bilirsiniz ama eğer böyle bir talep yine büyük çoğunluk nezdinde ortaya çıkar, olgunlaşırsa biz o konuda da size yardımcı olabiliriz. Belki, bir kültür merkezi, belki bir lokal şeklinde basın camiasının akşamları boş zamanı olur mu bilmiyorum ama, olur da biz buralarda kendimizi, yeni arkadaşlarımızı geliştirmemiz için böyle bir ortamın faydalı olacağı kanaati hakim olursa o konuda da size yardımcı olabiliriz? dedi.

?SİVAS´I ELBİRLİĞİYLE

KALKINDIRMALIYIZ?

Aydın, konuşmasının son bölümünde şehre dair bazı düşüncelerini de paylaştı. TÜİK verilerine göre Sivas´ın nüfusunun 2023´te 580 bine düşeceğinin öngörüldüğünü belirten Aydın, Sivas´ın bunu kabul etmemesi gerektiğini, direnmesi gerektiğini söyledi.

Sivas´ın sahip olduğu değerlere sahip çıkılması gerektiğini, kentin verdiği göçü tersine çevirmesi gerektiğini belirten Aydın, ?Biz TÜİK´i yanıltmak istiyoruz? dedi.

Aydın, şu şekilde konuştu:

?Bizim, her alanda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Her alanda Sivas adına atılması gereken adımların atılması gerekiyor. TÜİK verilerine göre 2023 yılında Sivas nüfusunun 580 bine düşeceği öngörüsü ve tezi var. Biz bunu çürütmek istiyoruz. Biz TÜİK´i yanıltmak istiyoruz. Bu bizim elimizde.

Biz, ya kendimizi teslim edeceğiz, yenilgiyi kabul edeceğiz ya da hayır diyeceğiz ve direneceğiz. Ben direnme yolunun, buna baş kaldırma yolunun Sivas´ın önünü açacağına inanıyorum. Sivas´ın dezavantajları olabilir. Ama avantajlarını ve var olan potansiyelini biz doğru kullandığımız zaman, doğru değerlendirdiğimiz zaman ben inanıyorum ki o TÜİK verileri alt üst olacaktır.

Nedir Sivas´ın dezavantajı, Sivas´a yakın olan ve bugün 1 milyonu aşmış nüfusu itibarıyla ekonomik anlamında büyük bir atılım kazanmış şehirlerin bize göre ne artısı vardır veya bizim onlara göre ne eksimiz vardır?

İklim deseniz 3 aşağı beş yukarı aynı. Ulaşım noktasında, dezavantajlarımız büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Hava ulaşımı artık 4-4´lük demesek de, 4-3´lük diyebiliriz. Karayolu bağlantılarımız gerçekten mükemmele doğru gidiyor. Özellikle Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan yolun Sivas´tan geçmesi, Sivas´ta üretilen ürünün Limana mesafesini Sivas-Kayseri mesafesine taşıyor. Hızlı tren projesi bu anlamda yine son derece önemli. Biz bireysel düşünmeyi, kolektife çevirebilsek emin olun başarırız. Ben geçmişte kendi adıma, kurumum adına bir örnek kazandırdığımı düşünüyorum bu şehre. 2004´te sizlerin huzuruna çıktığımız zaman kamuoyuna sunduğumuz projeler olmuştu. Birkaç tanesine özellikle Sivas kamuoyu mümkün değil, yapılamaz gibi bir yaklaşım sergilemişti ama biz inanmıştık ve başardık.

Ben Sivas nüfusunun 2023´te emin olun 750 binin de üzerinde olacağına inanıyorum. 1 milyon olmaması için bir sebep olduğunu düşünmüyorum. Eğer, bunu biz yakalayamıyor isek kendimizi sorgulamamız lazım. Bu şehre kim yatırım yapıyorsa yapsın, hangi siyasi görüşe, hangi ırka, dine mensup olursa olsun, hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun biz o insanların yanında olmalıyız. Onları desteklemeliyiz. Biz Sivas´ın topyekûn kalkınmasını bireysel kalkınmamızın önüne koymalıyız. Biz, kolektif düşünmeliyiz. Biz, bu şehre yatırım yapan her vatandaşı da basın camiası olarak söylüyorum, onları teşvik edici, onların bazen güzel örneklerini de hatta pozitif ayrımcılık yapacak şekilde, zaman zaman sizler motive etmelisiniz, yöneticiler olarak bizler motive etmeliyiz.

Sivas önce yatırım yapan, bu şehirde istihdam sağlayan, katma değer sağlayan insanlarına sahip çıkacak. Sivas, altyapı itibarıyla yatırım yapan insanların ve bu şehirde yaşayan insanların ihtiyaçlarını karşılayacak bir altyapıya ulaştırmamız lazım. Önce bu şehirde yaşayan insanlar, bu şehirde yaşamaktan kendilerini mutlu hissetmelerini sağlamamız lazım. Bu şehrin, çocuklarımız için ailelerimiz için, dostlarımız için sıkıntıları değil huzuru ortaya koyan bir yapıya kavuşması lazım. Yani sadece belediyecilik adına değil topyekûn biz bunları sağladığımız zaman ben Sivas´ın Türkiye genelindeki büyük potansiyelinin en azından bir bölümünü tekrar çekebileceğimiz kanaatindeyim. Şimdiye kadar vermişiz, hep göç vermişiz. Bundan sonra da verdiklerimizin bir bölümünü alabiliriz diye düşünüyorum. Biz inanırsak başarırız. Ben inanıyorum, sizin de inanmanızı istiyorum.?

Konuşmaların ardından, Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ve diğer parti yöneticileri basın mensupları ile sohbet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER