Gündem

Polis Gözetimi Şart!

Polis Gözetimi Şart!

Polis Gözetimi Şart!
18-11-2013 17:37


RUHİ DEMİR

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün gündüz görevli bulundurduğu gece güvenliği için ise ihale hazırlığı yaptığı tarihi yapı geceleri madde bağımlılarının meskeni haline geliyor.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarihi yapının içerisine ve bahçesine girerek zarar veren kişilere karşı önlem alınması için, Emniyet Müdürlüğü’nden yardım talep etmeye hazırlanıyor. Kurumun resmi yazı yazarak, gece güvenlik görevlilerinin iş başı yapacağı 01 Ocak 2014 tarihine kadar, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması yönünde talepte bulunacağı öğrenildi.

KABLOLARI KOPARDILAR…

Edinilen bilgiye göre, madde bağımlıları önceki gün, tarihi medresenin bahçesindeki tuvalerlerin elektirk kablolarını kopardı. Zaman zaman çocukların da girdiği alanda oluşan tehlikeyi medresede gündüzleri görev yapan Vakıflar Bölge Müdürlüğü elemanları fark ederek duruma müdahale etti.

Madde bağımlı ve alkol alan kişilerin tuvaletlerin ahşap kapılarını kırmak için de tekmeledikleri görüldü.

HALK TEDİRGİN…

Çevre sakinleri gündüz saatlerinde görevli bulunduğu için alana kimsenin giremediğini ancak, gece özellikle madde bağımlıları için bualanın mesken haline dönüştüğünü belirterek, polisin sık sık bu bölgeyi kontrol etmesini istedi. Bazen sokaktan geçerken bu alandan aniden madde bağımlıların çıktığını ve çevreye korku saçtığını da belirten vatandaşlar, ‘Hava karardığında Gökmedrese’nin çevresinden geçmeye korkuyoruz. Bu korku bir tarafa bu önemli tarih mirasına sahip çıkılması lazım. Polisimizin de bu yapılara hassasiyet göstermesi lazım. Burada yangın çıkabilir, yada birinin üzerine taş düşebilir. Buradan madde bağımlılarının uzak durması için polis gözetimi şart’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER