Gündem

Gözünü Milli Formaya Dikti

Gözünü Milli Formaya Dikti

Gözünü Milli Formaya Dikti
20-01-2014 15:32

SPOR SERVİSİ

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un 22 yaşındaki savunma oyuncusu Ümit Kurt, hedefinin A Milli Takım formasını giymek olduğunu söyledi.

Genç oyuncu, yaptığı açıklamada, geçen sezonun devre arasında Ankaragücü'nden Sivasspor'a transferinin gerçekleştiğini hatırlattı. Transferinin, geçen sezonun devre arasında olmasına rağmen hiçbir şekilde adaptasyon süreci yaşamadan kırmızı-beyazlı formayı giymeye başladığını ve başarılı maçlar çıkardığını belirten Ümit Kurt, bu süreçte o dönem takımın teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın kendisine çok yardımcı olduğunu dile getirdi.

Ümit Kurt, sezon başında Rıza Çalımbay'ın yerine Roberto Carlos'un takımın başına geldiğini, kendisiyle de iyi bir çalışma süreci gerçekleştirdiklerini kaydederek, 'Her iki dönemde de çalışarak elimden geldiğince takımımın başarısı için mücadele ediyorum' dedi.

Her futbolcunun olduğu gibi kendisinin de hedefleri bulunduğunu kaydeden Ümit Kurt, 'Daha 22 yaşındayım. Önümde uzun süre futbol hayatımın olduğunu düşünüyorum. Öncelikli hedefim en iyi performansımı gösterip Sivasspor'a daha büyük katkı sağlamak. Daha sonra ise bir daha üzerimden hiç çıkarmamak üzere milli formayı giymek istiyorum. Bunun için elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Kendimi şu an A Milli Takım için de yeterli görüyorum. İnşallah bu beklentim bir gün gerçekleşir' diye konuştu.

'ROBERTO CARLOS ÇOK SEMPATİK'

Genç savunma oyuncusu, teknik direktör Roberto Carlos'un çok eğlenceli ve çok mütevazı bir insan olduğunu anlattı. Carlos'un tüm takım tarafından çok sevildiğini ve sayıldığını dile getiren Ümit Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ben böyle bir insan olduğunu hiç düşünmüyordum. Gerçekten çok iyi niyetli ve çok sempatik. Kızacağı zaman bile sempatik şekilde kızıyor. O yüzden biz de kendisini seviyoruz. Tüm arkadaşlarımın da sevdiğinden dolayı takımız iyi bir yere sahip. Bize artı motivasyon sağlıyor. Tecrübelerini bize aktarıyor. Antrenmanların dışında kendisiyle sohbet etme fırsatı buluyoruz. Biz de ondan kapabileceğimiz her şeyi kapmaya çalışıyoruz.'

Ümit Kurt, Sivasspor olarak sezon sonunda Avrupa Kupaları'na katılmayı çok istediklerini dile getirerek, takım olarak bunu gerçekleştireceklerine inandıklarını belirtti. Ara transfer döneminde adının birçok takımla anıldığını, ancak kulübe ulaşan herhangi bir resmi teklif olup olmadığını bilmediği vurgulayan Kurt, 'BenSivasspor'un sözleşmeli oyuncusuyum. Herkesin kulağına bir şeyler geliyor ama benim mukavelem devam ettiği sürece bu konunun muhatabı ben değil Mecnun Otyakmaz başkanımdır. O yüzden ben bu konularla pek fazla ilgilenmiyorum. Resmi teklif var mı yok mu gerçekten onu bilmiyorum. Başkanımla bu konuda hiç görüşmedim. Hiç de haberim yok' ifadelerini kullandı.

Ümit Kurt, Türkiye'de son dönemde stoper mevkisinde fazla futbolcu yetişmediğini ve bunun sıkıntısının yaşandığını da kaydederek, bu yönde altyapılara önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER