Gündem

İşbirliği Protokolü İmzalandı

İşbirliği Protokolü İmzalandı

İşbirliği Protokolü İmzalandı
05-03-2020 07:00


Çetin POLAT

Savunma sanayiinde ihtisaslaşma hedefiyle yola çıkan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ-TAİ) arasında iyi niyet mektubu ve işbirliği protokolü imzalandı.

Savunma sanayii alanında faaliyet gösteren kuruluşları ziyaret ederek AR-GE çalışmalarını yerinde incelemek ve ortak projeler üretmek amacıyla Ankara´da bulunan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve beraberindeki akademisyenler Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ-TAİ) firmasını ziyaret etti. Heyete yakın ilgi gösteren Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil ve Genel Müdür Yardımcıları, kurum bünyesinde sürdürülen milli projeler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Havacılık ve uzay sektöründe ulusal güvenlik ihtiyacını karşılayan çözümler üretmek ve sanayinin gelişmesine öncülük etmek için AR-GE çalışmalarının önemli olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Temel Kotil, bu aşamada üniversitelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Araştırmalarda ve proje geliştirilmesi noktasında Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nin önemli bir rol üstleneceğini kaydeden Kotil, ?Üniversitelerde geliştirilen projeler ve yapılan araştırmalar savunma sanayiinin geleceğine yön verebilir. Bu kapsamda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile yapılacak olan işbirliğini önemsiyorum? dedi.

?ARA ELEMAN YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ?

Rektör Kul ise; ?Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak savunma sanayii firmalarının geliştirdiği projeler ve AR-GE çalışmalarına her düzeyde dahil olmak istiyoruz. Üniversitemizde eğitim alan savunma teknolojileri alanı yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin Türk Havacılık Uzay Sanayii´nde görev alması ve üretilen projelerde sorumluluk üstlenmesi üniversitemiz ve ülkemiz açısından çok önemli. Bizim temel hedefimiz savunma sanayii alanında ihtisaslaşmak ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendis ve ara eleman yetiştirmek. Yani sektöre yön verecek mühendis ve eleman yetiştirerek açığı kapatmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii´nde çalışan uzman ve akademisyenlerin üniversitemizde öğrencilerle bir araya gelmesi, ders vermesi öğrencilerimiz için büyük bir fırsattır. Sayın Genel Müdür ile imzaladığımız iyi niyet anlaşması ve işbirliği protokolü sayesinde gerek lisansüstü öğrencilerimiz gerekse akademisyenlerimiz TUSAŞ-TAİ´nin altyapı ve tecrübelerinden istifade edebilecek. Biz de genç bir devlet üniversitesi olan üniversitemizi savunma sanayiinde lider kuruluşlarımızın AR-GE merkezi olarak değerlendirebileceği şekilde konumlandırmaya çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER