Gündem

Karakucak Güreşleri Başlıyor

Karakucak Güreşleri Başlıyor

Karakucak Güreşleri Başlıyor
14-08-2013 16:41


OĞUZHAN SARZEP

Asırlardır hiçbir değişikliğe uğramadan bugüne kadar gelen karakucak güreşleri için kolları sıvayan pehlivanlar, 18 Ağustos Pazar günü yapılacak olan karakucak güreşleri için çalışmalara devam ediyor.

Türklerin ata sporu olarak bilinen ve ilk çağlardan günümüze kadar bozulmadan gelen karakucak güreşleri bu yılda izleyenlere birbirinden heyecanlı dakikalar yaşatacağı tahmin ediliyor. En eski güreş tarzı olarak bilinen, rakibini tuşla yenme esasına dayanan ve güreşçilerin genellikle bir çayırda veya bir harman yerinde sert oyunlar uyguladıkları karakucak güreşi Pazar günü Doğanşar´da başlayacak.

Yaz aylarında er meydanına çıkan Sivaslı pehlivanlar, 49. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

?ÇEKİŞMELİ OLACAK?

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü güreş antrenörleri eşliğinde çalışmalara aralıksız devam eden sporcular, bu yılki müsabakaların birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne olacağını belirttiler.

Öte yandan güreş severlerin yeni sezonda büyük mücadelelere hazır olmasını isteyen antrenörler ise tüm meslektaşlarına, hakem ve sporculara hafta sonu düzenlenecek olan 49. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri için başarılar diledi.

49. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri 18 Ağustos Pazar günü saat: 10.00´da Doğanşar´da başlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER