Gündem

Kuru´dan Çifte Ziyaret

Kuru´dan Çifte Ziyaret

Kuru´dan Çifte Ziyaret
22-11-2013 18:34

RUHİ DEMİR

Seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren AK Parti Sivas Belediye Başkan Aday Adayı Av. Burhanettin Kuru, sivil toplum kuruluşlarına olan ziyaretlerine devam ediyor. Kuru, bu kapsamda

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Yıldırım ve Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal'ı ziyaret etti.

Kuru ilk ziyaretini TSO Başkanı Osman Yıldırım’a yaptı. Ziyarette konuşan Kuru, Sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek bu kuruluşların başında da TSO’nun geldiğini söyledi.

TSO ile her zaman uyum içerisinde hareket ettiklerini belirten Kuru, ‘Bugüne kadar  AK Parti Sivas İl Başkanlığı olarak Ticaret ve Sanayi odamızla önemli çalışmalara imza attığımızı düşünüyorum. Geride kalan 5 yıllık süre içerisinde birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalıştık. Başkanım ve yönetim kurulu ile Sivas'ın bütün problemleriyle ilgilendik, ilgilenmeye çalıştık. Hala da bu uyum ve beraberlik devam ediyor. Nasip olur belediye başkanı olursak bundan sonraki süreçte yine Sivas'ı yönetme, problemleri çözme konusunda en önemli çözüm ortaklarımızdan bir tanesi Ticaret ve Sanayi Odamız olacak. Osman Başkanıma, yönetimine bize bu güne kadar verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalarımızı devam ettirmek nasip olur’ ifadelerini kullandı.

TSO Başkanı Osman Yıldırım ise AK Parti Sivas Belediye Başkan Aday Adayı Av. Burhanettin Kuru'nun il başkanlığı döneminde her zaman ortak hareket ettiklerini ve Sivas'ta güzel çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Yıldırım, 'Daha önce baktığımız zaman bakanlarımız her zaman olmuş ama; il, ilçe, başkanlarının, milletvekillerinin kendi aralarındaki diyalog eksikliği ve kavgaları Sivas'a fayda sağlamadığı gibi zarar vermiştir. Son zamanda Burhanettin başkanımla birlikte bunu gördüm. Siyasilerimizle, bakanımızla, milletvekillerimizle diyalog içinde hareket etmesi, ili, ilçesi ve sivil toplum örgütleri ile birlikte kavgasız, gürültüsüz hareket etmesi nedeniyle Sivas çok kazanımları elde etti’ şeklinde konuştu.

SESOB ZİYARETİ…

Kuru’nun ikinci durağı ise Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) oldu. Bir süre Birlik Başkanı Beşir Köksal ile sohbet eden Kuru, burada yaptığı değerlendirmede, 33 ilin belediye başkan adaylarının belirlendiğini, aralarında Sivas'ın da bulunduğu illerin adaylarının ise kısa bir süre içinde açıklanacağını kaydetti.

Esnaf ziyaretlerini il başkanlığı döneminden beri sürdürdüğünü kaydeden Burhanettin Kuru, 'Mahalle toplantılarımız, ilçe ziyaretlerimiz 5 yıldır süren bir süreç. Sizlerin kanaatleriniz bizim için önemli. Eskiden beri fikir alışverişinde bulunduk. Bugün de gelelim hem ziyaret edelim hem de hasbihal edelim, bize söyleyecek şeyler varsa onları özellikle dinleyip alalım istedik’ dedi.

Kuru'nun her zaman esnaflar ile yakından ilgilendiğini belirten SESOB Başkanı Beşir Köksal ise, 'Burhanettin Bey, il başkanlığı döneminde esnaf ve sanatkarımızın sorunlarıyla, sıkıntılarıyla yakından ilgilendi.  Kendisine gittiğimiz zaman her zaman kapısı açıktı’ dedi.

Kuru'nun Sivas Belediye Başkan Aday Adaylığı ile ilgili değerlendirmede bulunan Köksal, ‘Tabi ki Sivas halkının vereceği bir karar. Burhanettin Bey de AK Parti'den belediye başkan aday adayı. İnşallah aday olur. Her zaman olduğu gibi esnaf odaları ile birlikte uyum içerisinde çalışırız. Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum. Biz esnaf odaları birliği olarak her zaman birlik ve beraberlikten yanayız’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER