Politika

İYİ Parti CHP´yi Destekleyecek

İYİ Parti CHP´yi Destekleyecek

İYİ Parti CHP´yi Destekleyecek
15-02-2019 07:00


FATİH TABUR

CHP ve İYİ Partili il yöneticilerinin yeni yılın ilk günlerinde il bazında yürüttüğü ittifak görüşmeleri sekteye uğramıştı. Henüz Sivas Belediye Başkan Adayını açıklamayan İYİ Parti ile CHP´nin kurmayları önceki gün Sivas, Amasya ve Niğde illeri için bir araya gelerek uzlaşıya vardı. Bu çerçevede İYİ Parti Amasya ve Sivas´ta aday göstermeyecek, her iki ilde CHP adayına destek verecek. CHP ise bu jeste karşılık Niğde´de adayını geri çekerek İYİ Parti´ye destek verecek.

Gelişmeyi Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, dünkü ?İşte ittifakların yeni illeri? başlıklı yazısında açıkladı. Köşe yazısında ??CHP- İYİ Parti´de de benzer bir süreç yaşanıyor. İki partinin kurmayları dün itibarıyla Amasya, Sivas ve Niğde´de uzlaşıyı tamamladı. Bu kapsamda İYİ Parti Amasya ve Sivas´ta aday göstermeyecek, YSK´ya sunduğu listede bu illeri boş bırakacak; her iki ilde CHP adayına destek verecek. Niğde´de ise CHP adayını geri çekip, YSK listesinde göstermeyecek ve İYİ Parti´yi destekleyecek. CHP-İYİ Parti´nin daha önce 51 yerde sağladıkları ittifakı 10 ilde daha hayata geçirmekte kararlı oldukları ve sayının 60´a yaklaşma ihtimalinin bulunduğu bildirildi? ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti yöneticilerinin CHP Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız´ı  destekleyecekleri yönündeki kararı birkaç gün içerisinde kamuoyuna duyurmaları bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER