Politika

Milliyetçi Cephede Yeni Bir Parti Kuruldu!

Türk siyasetini yeniden şekillendirecek flaş bir gelişme yaşandı. Eski MHP ve İYİ Partili bir isim, Milliyetçi tabanlı bir parti kurduğunu açıkladı.

Milliyetçi Cephede Yeni Bir Parti Kuruldu!
06-05-2024 12:33
SİVAS

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ayrıldıktan sonra İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan ve daha sonra İYİ Parti'den de istifa eden Yusuf Halaçoğlu’ndan flaş bir açıklama geldi.

KUTLU PARTİSİ

Dün Ankara'da düzenlediği toplantıda yeni bir parti kurduğunu duyuran Halaçoğlu, partisinin isminin "Kutlu" olduğunu açıkladı.Kurulacak partinin Türkiye'nin içinde bulunduğu belirsizlik ortamına çözüm olmayı amaçladığını belirten Halaçoğlu, yaptığı açıklamada, "Ülkemizin içine düştüğü şu anki belirsizlik bize yeni bir parti kurdurmaya sevk etti. İsmini de istedik ki Türkçe bir isim olsun ve anlamı da olsun. Onun için de 'Kutlu' olsun dedik ve 'Kutlu' oldu partimizin ismi. Bu ülkenin düze çıkması için ne gerekiyorsa onu yapacak bir parti kurmaya çalıştık ve çok güzel bir ekibimiz var. Biz ne sağcıyız ne solcuyuz, biz vatanseveriz" şeklinde konuştu. 

"ÜZERİMDE PARTİ KUR BASKILARI VAR" DEMİŞTİ

Halaçoğlu, daha önce parti kurmaya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söylemişti: “Çok fazla parti var bir işe yaramıyor, herkes bir parti kuruyor diyebilirsiniz. Siyasi parti kurmakta zor değil ama iktidar olmak için kuurlan bişr parti yok. Yani sadece parti kurmak için parti kuruluyor. Benimde böyle bir çalışma yapmam konusunda büyük bir baskı var. Ben de dedim ki şu an için bir parti kurmak değil ama bunun çalışmasını yapmak gerekir.

Kimleri ikna edebiliriz. Çünkü sözünün eri insanlar olması lazım. Üzerinde kötü intiba olmaması, temiz insanlar olması lazım. Liyakatli insanlar olması lazım. Toplumun tanıdığı insanlar olması lazım. Güven duyulması lazım. Eğer böyle bir ekip ortaya çıkarabilirsek bir siyasi yapı meydana getirme çabamız var”

Türkiye’de yaşanan kötü durumlar sonrası çevresi tarafından baskı aldığını ifade eden Halaçoğlu, “Siyaset arenasına girmeniz gerekiyor diye baskılar var” demişti. /Haber Merkezi/ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER