Gündem

Hedefi 12´den Vurmak İstiyor

Hedefi 12´den Vurmak İstiyor

Hedefi 12´den Vurmak İstiyor
04-10-2013 15:25


İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Sivasspor ile Gençlerbirliği, Süper Toto Süper Lig'de yarın 17. kez karşılaşacak. İki ekip arasında geride kalan 16 maçta Sivasspor'un rakibine karşı galibiyetlerde 7'ye 3 üstünlüğü bulunuyor. Taraftar 6 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. İki ekibin mücadelesinde son 6 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Sivasspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan karşılaşmalarda taraftarlar 5 kez sahadan 1-1 beraberlikle ayrılırken bu skor en fazla alınan sonuç oldu.

Sivasspor, Ankara temsilcisini en son 2008-2009 sezonunda 3-2 yenerken, Gençlerbirliği ise Yiğidoları son olarak 2009-2010 sezonunda 2-0 mağlup etmeyi başardı.

İki ekip arasında oynanan karşılaşmalarda toplam 40 gol kez taraftarlar gol sevinci yaşadı. Sivasspor 16 maçta rakip fileleri 22 kez havalandırırken, kalesinde ise 18 gol gördü.

Sivas'ta bugüne kadar Gençlerbirliği'ni 8 kez konuk eden Sivasspor, rakibini 3 kez yenerken, 2 kez ise sahadan mağlup ayrıldı. 3 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sivas'taki maçlarda Yiğidolar rakibine 11 gol atarken, kalesinde ise 10 gol gördü.

Sivasspor, bu sezon evinde oynadığı maçlarda 2 galibiyet 1 mağlubiyet alırken, Gençlerbirliği ise deplasmanda oynadığı 3 maçtan da yenilgi ile sahadan ayrılırken gol atma başarısını da gösteremedi.

Sivasspor ile Gençlerbirliği arasındaki maçlar ve sonuçları şöyle:

2005-2006 sezonu

Gençlerbirliği - Sivasspor: 0-1

Sivasspor - Gençlerbirliği: 2-1

2006-2007 sezonu

Sivasspor - Gençlerbirliği: 1-2

Gençlerbirliği - Sivasspor: 0-1

2007-2008 sezonu

Sivasspor - Gençlerbirliği: 2-0

Gençlerbirliği - Sivasspor: 0-2

2008-2009 sezonu

Gençlerbirliği - Sivasspor: 1-2

Sivasspor - Gençlerbirliği: 3-2

2009-2010 sezonu

Gençlerbirliği - Sivasspor: 2-0

Sivasspor-Gençlerbirliği: 0-2

2010-2011 sezonu

Gençlerbirliği - Sivasspor: 1-1

Sivasspor-Gençlerbirliği: 1-1

2011-2012 sezonu

Sivasspor - Gençlerbirliği: 1-1

Gençlerbirliği-Sivasspor: 3-3

2012-2013 sezonu

Gençlerbirliği - Sivasspor: 1-1

Sivasspor - Gençlerbirliği: 1-1

Spor Toto Süper Lig 2013-2014 sezonunun 7. hafta karşılaşmasında Sivasspor ile Gençlerbirliği arasında oynanacak zorlu mücadele 06 Ekim 2013 Pazar günü saat 19:00'da Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak.

-DÜDÜK YUNUS YILDIRIM'IN-

Sivasspor ile Gençlerbirliği arasında oynanacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek. Yunus Yıldırım'ın yardımcılıklarını, İsmail Şencan (1. Yardımcı hakem) Gökhan Memişoğlu (2. Yardımcı hakem) Hakan Yemişken (dördüncü hakem) Murat Özcan (5. Hakem) ve Öner Fırat (6. Hakem) yapacak. Karşılaşmanın gözlemcisi ise Sabri Çelik olacak.

-BİLET SATIŞLARI DEVAM EDİYOR-

Pazar günü Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak maçın biletleri, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki Sivasspor Bilet Satış Gişesi'nde satışına devam ediliyor. Bilet fiyatları şöyle: kale arkası 5, maraton 10, vip 15 ve misafir takım (kale arkası) 5 TL.

-PUAN DURUMU-

Sivasspor, Süper Lig'de geride kalan 6 haftada 3 galibiyet, 3 mağlubiyet alıp, rakip fileleri 12 kez havalandırarak Süper Lig'de en gol atan 2'nci takım olurken, kalesinde de 12 gole engel olamadı. Yiğidolar topladığı 9 puan ile 7'nci sırada yer aldı. Süper Lig'in 17'nci sırasında yer alan Gençlerbirliği ise 4 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 5 gol gördü.

-GOLCÜ İSİMLER-

Karşılaşma öncesi Sivasspor'dan Aatif Chahechouhe attığı 4 gol ile takımının en golcü ismi olurken, Manuel Da Costa'nın ise 3 golü bulunuyor. Gençlerbirliği'nde ise Ermin Zec ve Jakup Jimmy Durmaz'ın 1'er golü bulunuyor. Sivasspor'un Brezilyalı yıldızı Ciciho ise yaptığı 4 asist ile ligde en fazla asist yapan iki isimden biri olmayı başardı.

-SAKAT VE CEZALILAR-

Karşılaşma öncesi Sivasspor'da Adem Koçak ve Kamil Grosicki sakatlıkları nedeniyle Gençlerbirliği maçında takımını yalnız bırakacaklar. Ankara temsilcisinde ise Ante Kuluşiç ve Gosso'nun sakatlıkları devam ediyor. Ante Kuluşiç'in Sivasspor karşısında forma giyme ihtimalinin çok düşük olduğu açıklanırken, Gosso'nun son durumu ise karşılaşma günü belli olacak. Kırmızı-Siyahlı ekipte Özgür İleri ise Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Sivasspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

-MAÇIN HAVASI-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, karşılaşma günü Sivas'ta hava parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık değeri 10 °C, en düşük sıcaklık ise 0 °C olacak.

-KARŞILAŞMA LİG TV 2´DE-

Sivasspor ile Gençlerbirliği arasında oynanacak karşılaşma Digiturk Lig Tv 2´den canlı olarak yayınlanacak.

-MUHTEMEL 11'LER:-

Sivasspor: Korcan Çelikay, Kadir Bekmezci, Cicinho, Manuel Da Costa, Ziya Erdal, Ümit Kurt, Burhan Eşer, Aydın Karabulut, Mehdi Taouil, Aatif Chahechouhe, John Utaka

Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Serdar Kurtuluş, Serkan Yanık, Tosiç, Uğur Çiftçi, Jimmy Durmaz, Nizamettin Çalışkan, Ermin Zec, Petroviç, Mervan Çelik, Stancu

-KADER ADAMLARI-

Sivasspor'da Aatif Chahechouhe son haftalardaki performansı ile göz kamaştırıyor. Son 4 haftada rakip fileleri 4 kez havalandıran Sivasspor'un yıldızı formda olduğu zaman rakip savunmalara zor anlat yaşatıyor. Aatif, tekniği ve sürati ile Gençlerbirliği önünde Sivasspor'un en büyük kozu olacak. Gençlerbirliği'nin bu sezon kadrosuna kattığı usta ayak Stancu ise Gençlerbirliği'nin en önemli silahı konumunda.

-İDDİA'DA FAVORİ SİVASSPOR-

Türkiye'de yasal şans oyunu iddaa, Sivasspor - Gençlerbirliği maçı için iddaa oranlarını açıkladı. Sivasspor'a Gençlerbirliği karşısında 1.70 galibiyet oranı veren risk yönetimi, Gençlerbirliği'ne ise 3.50 oran açıkladı. Maçın beraberlik oranı ise 3.10 olarak belirlendi.

-MİNİ YORUM-

Sivasspor, bu sezon ligde geride kalan 6 haftada 3 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı. Evinde Kasımapaşa'ya yenilen Sivasspor bir hafta sonra SB. Elazığspor karşısında deplasmanda çarpıcı bir skor alarak hakkında kesim yorumları yapmayı zorlaştırıyor. Geride kalan haftalarda genel olarak iyi bir futbol ortaya koyan Roberto Carlos'lu Yiğidolar, bu sezon golcü kimliği ile de dikkatleri çekiyor. Evinde kolay kolay pes etmeyen Sivasspor Süper Lig'in en zor deplasmanlarından biri olarak kabul ediliyor. Bu sezon kabus dolu günler geçiren Gençlerbirliği ise sadece 4 puan toplayabildi. İyi savunma yapmasına rağmen, gol yollarından büyük sıkıntı yaşayan Ankara temsilcisi 6 haftanın 4'ünde gol daha atamadı. Sivasspor, son 4 haftada 1 puan toplayabilen Gençlerbirliği karşısında 3 puana yakın taraf olarak görünüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER