Ekonomi

KAR YAĞMAYINCA milyonlar cepte kaldı

KAR YAĞMAYINCA milyonlar cepte kaldı

KAR YAĞMAYINCA milyonlar cepte kaldı
31-01-2018 06:00


M. MUSTAFA IŞIK
Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas´ta da mevsim şartlarının normalden iyi gitmesi nedeniyle karla mücadelede çalışmalarında etkin rol alan Sivas İl Özel İdaresi ve Sivas Belediyesi´nin karla mücadele için harcayacağı paralar cepte kaldı.
Bin 233 köy ve 614 mezra ile geniş bir ağa sahip olan ve özellikle kış şartlarında kapanan köy yollarının açılması için büyük bir mücadele gösteren Sivas İl Özel İdaresi´ne bağlı ekipler kar yağışının yeterli düzeyde olmaması nedeniyle hazır halde beklerken, şehir merkezinde karla mücadele çalışmalarında hazır kıta bekleyen Sivas Belediyesi´ne bağlı ekiplerde karın yağmasını bekliyor.
Sivas merkez ve köylere sadece son bir hafta içerisinde kar yağışı olurken, geçtiğimiz yıllara göre kar yağışının yeterli düzeyde olmadığı ilimizde kışı yarıladığımız Ocak ayı sonunda da yeterli düzeyde kar yağışının olmaması vatandaşları da kaygılandırıyor.
Sivas İl Özel İdaresi ile Sivas Belediyesi karla mücadele ekipleri karla mücadele çalışmaları için kış sezonu boyunca milyonlarca lira harcama yaparken, havaların mevsim şartlarının üzerinde gitmesi nedeniyle bu sezon Şubat ayı başına kadar karla mücadele çalışmaları için harcanacak milyonlarca lira da cepte kalmış oldu.
Havaların bu şekilde gitmesi halinde kış sezonu boyunca her iki kurumunda karla mücadele için harcayacağı paralar kurumların kasasında kalacak olurken, karla mücadelede harcanamayan paralar ile hem köylere hizmet götürülecek hem de şehir merkezinde Sivas Belediyesi tarafından yapılacak yeni hizmetlerde kullanılmış olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER