Gündem

Ürgüp´ten Sporculara Destek

Ürgüp´ten Sporculara Destek

Ürgüp´ten Sporculara Destek
23-12-2013 17:23


İRFAN ÖZŞEKER

Amatör spor kulüplerine sağladığı desteklerle ‘Sporcu Dostu Başkan’ olarak nitelendiren Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bu kez Cumhuriyet Üniversitesi’nde faaliyet gösteren spor kulüpleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kütük Ev’de düzenlenen kahvaltıya Başkan Ürgüp’ün yanı sıra, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Koç, Cumhuriyet Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu, Fotoğrafçılar Topluluğu ve Sosyoloji Öğrenciler Kulübü’nde faaliyet gösteren öğrenciler ile danışman öğretim görevlileri katıldı.

İlk söz alan Doğa Sporları Topluluğu üyesi Aslı Ünver, yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür ederek, iyi dilek ve temennilerini iletti.

Daha sonra konuşan öğretim görevlisi ve CÜDOST danışmanı Necip Bostancı ise; ‘Hepinize hoş geldiniz diyorum. Başkanımızın vermiş olduğu bu kahvaltıdan dolayı teşekkür ediyoruz, hepinize afiyet olsun’ dedi.

HALKIMIZIN DESTEĞİYLE HİZMETLERİMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK

Son olarak söz alan Başkan Ürgüp, gençlerle bir araya gelmekten her zaman mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu: ‘Sizinle birlikte olmak bizim için de bir mutluluk oldu. Hepiniz hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Gördüğünüz gibi Sivas’ın bu Paşa Fabrikası alanı çok güzel bir mesire alanıdır. Aynı zamanda sizin yürüyüş yapabileceğiniz, tırmanabileceğiniz yerler de var. Mağaraları ve tabi güzellikleri de var. Bu alan ben göreve geldiğimde 70 bin metrekare bir alandı. Şuanda 300 bin metrekare alana insan eli değmiş durumda. Burada bir takım doğal şelaleler vardı, onlar gizlenmiş durumdaydı, çalının çırpının arkasındaydı, bunlar açığa çıkarıldı. Şelaleler ve küçük gölcükler oluşturduk. Burada bir takım taş köprülerin imalatını yaptık. Yeni dönemde baraj gölünün etrafında 70 bin metrekare alanda şuanda projesi çalışılıyor. Aşağı kısımlarda ise bizim Evciler Çiftliği dediğimiz alanlar vardı, buralar kamulaştırıldı ve bu ırmak eskiden şehrin içine kadar giden bir ırmaktı. Bir sonraki dönem sizlerin takdiri ile Allah nasip ederse inşallah bunları yapacağız. Buradaki suyu Kurt Deresi’ne götürdük, orada da çok güzel alanlar var. Kurt Deresi’nde 300 bin metrekarelik parkın 30 bin metrekaresini bu sene inşa ettik. Bu su 6 kilometre mesafeden kendi cazibesiyle yani kod farkıyla herhangi bir enerji kullanmadan o olana ulaştırıldı, orada da bir ırmak oluştu. Bu ırmağın adı Tavra Deresi’dir. Eskiden Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgeydi burası. Bu alana ise Paşa Fabrikası denilmesinin sebebi bu ırmak üzerinde 10’un üzerinde un değirmeni varmış eskiden, bir de burada hidroelektrik santrali var. Almanlar tarafından 1930’lu yıllarda kurulan bir santral, o santral şuanda tekrar çalışıyor. Yani elektrik üretebiliyoruz. Burada kullandığımız elektriği fazlasıyla o santralden üretiyoruz. Sizlere tekrar teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki mahalli seçimlerde tekrar aday olmak eğilimindeyim, Allah izin verirse inşallah destek ve dualarınızı bekliyorum. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.’

Konuşmaların ardından öğrenciler Başkan Ürgüp ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER