Gündem

Önce Uyarı, Sonra Ceza!

Önce Uyarı, Sonra Ceza!

Önce Uyarı, Sonra Ceza!
09-03-2014 16:10


Şehir içi trafiğinde ‘Uyarı Uygulaması’ yapan ekipler sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmalarını sağlıyor. Bir süre daha devam edecek uyarı uygulamalarının ardından yapılacak denetimlerde, cezai işlem uygulanacak.

ERSAN ARSLAN

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir içi trafiğinde sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takma alışkanlığı kazanmasını sağlamak için ‘Emniyet Kemeri’ uygulaması başlattı. Yaklaşık 3 gündür devam eden ve bir süre daha devam etmesi planlanan uygulamalarda sürücü ve yolcular emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılıyor. Trafik ekipleri bir süre daha devam edecek olan uyarı uygulamalarının ardından gerçekleştirecekleri denetimlerde cezai işlem uygulayacak.

Kentin araç ve yaya trafiği açısından en yoğun caddesi olan İstasyon Caddesi’nde ‘Uyarı Uygulaması’ yapan trafik ekipleri, durdurdukları araçlardaki sürücü ve yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Ön koltukta yolculuk eden çocukların arka koltuğa alınmasını isteyen trafik ekipleri, ön koltukta annesinin kucağında yolculuk eden çocuklara da müsaade etmedi.

Bazı araçlarda sürücü emniyet kemeri takarken yanında yolculuk eden kişilerin emniyet kemeri takmaması dikkat çekti. Bu konuda yolcu ve sürücüleri uyaran trafik ekipleri, araçta yolculuk eden diğer kişilerin de emniyet kemeri takması gerektiğini belirterek, sürücülerin araçta bulunan diğer yolcuları da uyarmasını istedi.

İKAZ SUSTURUCU UYARISI…

Trafik ekipleri uyarı denetimlerinde bir araçta emniyet keremi ikaz susturucu aparat takılı olduğunu tespit etti. Araç sürücüsünü uzun süre uyarak trafik ekipleri, emniyet kemerinin kendi can güvenlikleri için gerekli olduğunu belirterek, ‘Kendinizi kandırmayın, kendi can güvenliğiniz için emniyet kemerinizi takın’ uyarısında bulundu.

TEK TEK NOT EDİLDİ…

Trafik ekipleri uygulama sırasında durdurulan araçların plakalarını ve sürücü isimlerini tek tek not etti.  Emniyet kemeri takan ve takmayan sürücüleri kayıt altına alan trafik ekipleri, şehir içi trafiğinde emniyet kemeri takma oranları ile ilgili istatistikî verileri kaydederken, emniyet kemeri takmayan yolcu ve sürücülerin bulunduğu araçları, emniyet kemerleri takıldıktan sonra bıraktı.

Uygulamada durdurulan bazı sürücüler, karşısında trafik polisini gördüklerinde heyecana kapıldı. Emniyet kemeri takılı olmayan bir sürücü aracının motorunu durdurduktan sonra trafik polisinin camı açmasını istemesi üzerine elektrik sistemini aktif etmek için kontağı çevirdi. Bu sırada viteste olan araç, sürücü debriyaja basmadığı için ileri doğru atak yaptı. Heyecanlı sürücüyü trafik ekipleri sakinleştirdi. Denetimin uyarı uygulaması olduğunu öğrenen sürücü önce rahat bir nefes aldı, ardından emniyet kemerini takarak yoluna devam etti.

Ekiplerin denetimlerde durdurduğu araçların büyük çoğunluğunda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takmaması dikkat çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER