Gündem

ÖĞ-DER´de Görev Değişimi

ÖĞ-DER´de Görev Değişimi

ÖĞ-DER´de Görev Değişimi
23-02-2014 16:15


Yaklaşık 2 yıldır ÖĞ-DER Sivas Şube Başkanlığı görevini Yürüten Abdullah Altunkes başkanlığı Fatih Gülmüş´e devretti.

RUHİ DEMİR

ÖĞ-DER Sivas Şube Yönetim Kurulu, sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleştirilen programda yeni dernek yönetimi basına tanıtıldı.

2 yıldır ÖĞ-DER Sivas Şube Başkanlığı görevini yürüten Abdullah Altunkes kahvaltının ardından yaptığı konuşmada, Nisan ayında ÖĞ-DER´in aralarında Sivas´ın da bulunduğu birçok ilde uluslararası düzeyde eğitim konferansları gerçekleştireceğini söyledi.

Dernek olarak gerçekleştirdikleri seminer, konferans, panel ve eğitim çalışmalarını hızlandırarak eğitim camiasına hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Altunkes, ?Bu vesile bu yıl ile nisan ayı içerisinde birçok ilde olduğu gibi 3. Uluslararası eğitim konferanslarını ilimiz Sivas´ta da inşallah düzenleyeceğiz. Bu konferansa Türkiye´den ve yut dışından konuklar katılacak ve ?Eğitimde zihinsel ifsad, Eğitimde öze dönüş ve müfredatın millileştirilmesi, Sömürgeci eğitim ve milli duruş, Emperyalizmin eğitim yoluyla kültürel ve zihinsel ifsadı´ ana temaları işlenecektir. Bunun yanında öğrencilere dönük eğitim ve burs verme faaliyetlerimize inşallah daha hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Yine eğitim sistemi ve eğitimcilerin sorunları hakkında edindiğimiz bilgi ve belgeleri genel merkezimiz aracılığıyla MEB´e sunarak aksaklıkların giderilmesini sağlamaya çalışacağız? dedi.

Altunkes konuşmasında eğitimdeki sorunlara da değindi. Yılsonu balolarını eleştiren ve çocukların ahlak dışı programlara katıldığını savunan Altunkes, okul kitaplarının eğitim muhtevasının İslam düşmanı batının muhtevası olduğunu söyledi.

TV Dizilerini de eleştiren Altunkes, dizilerin toplumun ahlakını yok ettiğini savundu. Altunkes kılık kıyafet, karma eğitim, öğretmenlerin durumu, başörtüsü yasağı gibi konulara da değindi.

Altunkes konuşmasının ardından 2 yıldır yürüttüğü başkanlık görevini Fatih Gülmüş´e devretti. Hasta olduğu için konuşamadığını belirten Gülmüş ise Altunkes´e bugüne kadar ki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Gülmüş ayrıca Altunkes´e teşekkür plaketi takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER