Gündem

Hastalar Artık Başka İllere Gitmeyecek

Hastalar Artık Başka İllere Gitmeyecek

Hastalar Artık Başka İllere Gitmeyecek
06-11-2013 19:19


İRFAN ÖZŞEKER

Cumhuriyet Üniversitesi  (CÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji yeni Endoskopi Ünitesi ve ERCP Merkezi yapılan törenle hizmete açıldı.

Açılışa, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Hastane  Başhekimi Prof. Dr. Ferhan Candan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Alagözlü, Doç. Dr. Ekber  Şahin, Doç. Dr. İlker Toker, hastane yönetimi ile sağlık çalışanları katıldı.

Açılışta konuşan Başhekim Yardımcısı ve Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Alagözlü bu merkezin Sivas halkına konforlu ve üst düzey hizmet verebilmek adına açtıklarını söyledi. Alagözlü ‘Sağlık hizmetleri kalitesini artırmak, Sivas halkına konforlu ve üst düzey hizmet verebilmek adına Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesine ERCP Merkezimizi yeni yerinde açmış bulunuyoruz. ERCP dediğimiz sistem safra yolu ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullandığımız bir teknik. Kapalı sistemle ameliyat tekniğine dayalı kapalı sistemle ameliyat ediyoruz bu teknikle. Bu yeni aldığımız cihazın ismi Dijital CE Kollu seyyar röntgen cihazı. Üst düzey görüntüleme ve rezolisyona sahip. Bu sistem bizim ERCP yapmamıza çok yardımcım oluyor ve üst düzey görüntüleme ve rezolisyonu sağlıyor. Olay anında anlık filmler ve görüntüler çekerek olay anında özellikle safra yolu taşları çıkarılmasını sağlıyoruz, safra yollarına stent takıyoruz.  Film anlık görüntü şeklinde bize ulaşıyor. Dijital bir cihaz. Dolayısıyla bu üst düzey görüntüleme bize ERCP’de faydalı oluyor. Onun dışında hastalarımıza ortada mekanda ise, rahat edeceği ve konforlu bir mekan yarattık. Bu mekanda özellikle hastalarımızın bilgileneceği video sistemi kurduk ve bu sistemde hastalar otururken bir yandan da bilgilenecek. Dolayısıyla bu yeni yerinde endoskopi ve ERCP ünitemiz Sivas halkına ve hepimize hayırlı uğurlu olsun’ dedi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ferhan Candan ise hastaların artık başka illere gitmesine gerek kalmadığını ve bu merkezde çok kaliteli hizmetin verileceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti ‘Aylık olarak 450-500 endoskopik işlemin yapıldığı hastanemizde bazen ERCP dediğimiz ameliyatsız safra yollarına ilişkin işlemlerde hastalarımızı başka yerlere göndermek durumunda kalmayacağız. Gerçekten bu hastaları başka merkezlere gönderdiğimizde baya hastalar için sıkıntı oluyordu. Artık hastanemizde acil olarak gerçekleştirilen bu ERCP işlemi bu alet sayesinde Sivas’ta gerçekleştirilecek ve hastalarımızı artık başka illere göndermek durumunda kalmayacağız. Bu gerçekten hastalarımızın hem konforu hem de kaliteli tedavi olmasını sağlayacaktır. Ben bu konuda gerçekleşmeyi sağlayan anabilim dalı başkanı Hakan Beye çok teşekkür ediyorum. Rektör hocamıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz’ dedi.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise emeği geçenlere teşekkür ederek merkezin hayırlı olmasını diledi. Kocacık ‘Bu bölümde görev yapacak arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hepsine sonsuz güveniyorum. Hastalarımıza güzel hizmetler verecekler. Şehrimize bölgemize bir yenilik katacaklar. Şimdiden yapacakları bu güzel işlerden dolayı teşekkür eder halkımıza da sağlıklı gelecekler diliyorum. İnşallah acil şifalar dağıtmada güzel bir başlangıç olur’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER