Gündem

?Farklılıklarımız Zenginliğimizdir?

?Farklılıklarımız Zenginliğimizdir?

?Farklılıklarımız Zenginliğimizdir?
10-03-2014 17:20


ERSAN ARSLAN

Kangal ve Köyleri Yardımlaşma Derneği (Kangal-Der) kaynaşma toplantısı düzenledi.

Sivas-Erzincan Çevreyolu üzerindeki Çimen Gurme´de gerçekleştirilen programa AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hulusi Koçak, Sivas 37. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Uğur Akkuş, Kangallı siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve iş adamları ile dernek üyeleri katıldı.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Kangal-Der Başkanı Mustafa Buğra, gecenin düzenlenmesini sağlayan iş adamları ve bürokratlara teşekkür etti.

Buğra, ?bizler seçim öncesi Kangallıların her siyasi görüşten olmasına rağmen siyaset yapmadan Kangallılık duygusunu en üst düzeyde temsil edebileceği düşüncesiyle istişare kurulumuzda böyle bir karar aldık. Bu kararda her siyasi görüşten insanların seçim öncesinde Kangallılık duygusunu siyasi duygularının önünde tutabileceğini göstermek adına böyle bir organizasyon hazırladık.  Buraya katkı veren özellikle siyasilerimize, iş adamlarımıza, esnaflarımıza, sivil toplum örgütü yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

Sivil toplum örgütleri ne için vardır? Sivil toplum örgütleri, her olayı devletten beklemeden, birlik beraberliği sağlayıp, devletin kapılarını açıp hemşerilerine istihdam alanı sağlamak, birlik ve beraberliği güçlendirmek için vardır. Biz bu amaçla uzun zamandır çaba sarf ediyoruz. Zaman zaman hemşerilerimizle istişareler yapıyoruz? ifadelerini kullandı.

Buğra derneğin hedefleri ve faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.

?AMACILA ULAŞAN

BİR TOPLANTI?

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise konuşmasında organizasyonu gerçekleştiren dernek yönetimine teşekkür etti. Kangallıların kaynaşmasına vesilen olan bu toplantıların amacına ulaştığını belirten Bilgin, ?Dernek yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Son 3 yıldır aynı organizasyon büyük bir özveriyle devam ediyor. Farklı ortamlarda Sivas´ta veya Ankara, İstanbul gibi farklı şehirlerde yaşayan gerek bürokraside, gerek siyasette, gerekse iş hayatında mücadele eden hemşerilerimizi bir araya getirerek kaynaşmasına vesile oluyorlar.

Ben burada bulunan birçok büyüğümüzün ilk yapılan toplantıda Kangallı olduğunu öğrenmiştim. Amacına ulaşan bir toplantı?? ifadelerini kullandı.

?ORTAK NOKTAMIZ KANGAL??

Buradaki ortak paydanın Kangal olduğunu belirten Bilgin, Kangal´ın daha iyi noktalara gelmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

Sorunlarını çözmüş bir Kangal´ın, sorunlarını çözmüş bir Sivas anlamına geleceğini belirten Bilgin, şu şekilde konuştu:

?Kangallı ortak paydası ile buradayız. Birçok değerimiz var. Kangal deyince bugün Türkiye´de derhal sayıyoruz; ?Kangal Koyunu, Kangal Köpeği, Balıklı Kaplıca´ diyoruz. Burada Kangallılar olarak bize düşen; bunları olması gereken noktaya getirmek. Hepimiz bir işin ucundan tutmalıyız. Üniversitemizden faydalanarak, siyaseten bizler neler yapabiliriz onu ortaya koyarak, belediyemizin öncülüğünde, kaymakamlığımızla, sivil toplum örgütlerimizle bir ve beraber olduğumuz sürece inanıyorum ki Kangal, çok daha iyi bir yerde olacaktır. Hep şunu söylüyorum; kalkınmış, sorunlarını çözmüş bir Kangal, sorunlarını çözmüş, kalkınmış bir Sivas demektir. Herkes kendi evinin önünü süpürse sokaklar temiz olur, sokaklar temiz olursa şehir temiz olur mantığıyla her belde, her ilçe, her il kendi sorunlarını birlik beraberlik içinde çözerse, Türkiye olması gereken noktaya daha çabuk gelecektir. İlimizde ve ilçemizde güzel şeyler oluyor. Bunları hep birlikte yaşıyoruz. Biz arzu ediyoruz ki, bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım. Farklılıklarımızı, zenginlik olarak görelim. Biz siyasetçiyiz ve siyaset yapıyoruz. Hizmet yapalım diyoruz, hizmetlerimizi anlatalım diyoruz. Sorun üretmek yerine sorun çözücü siyaset ortaya koyalım diyoruz. Bunun peşindeyiz, bunu arzu ediyoruz. Konuşturmak, eleştirmek çok kolay, yapmak, üretmek çok zordur. Biz, ?yapan, üreten kesimde olalım´ diyoruz.?

?FARKLILIKLARIMIZI

ZENGİNLİK OLARAK GÖRELİM?

Kısa süre sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını dileyen Bilgin, millet sandıkta ne derse onun baş ütünde olduğunu söyledi.

Bir kez daha birlik ve beraberliğin önemine değinen Bilgin, farklılıkların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini belirterek, ?Yaratıcının farklı yarattığı insanoğlunu tek tipleştirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu bizim zenginliğimizdir? dedi.

Bilgin sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

?Önümüzde bir seçim var. Öncelikle kendi ilçemizde, ilimizde belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Bu belediye başkanlarımız önümüzdeki dönemde bizlere hizmet edecek. Yine il genel meclisi üyelerimizi seçeceğiz. Şimdiden ben bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kangallıların ve tüm milletimizin verdiği kararın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

Sandıktan çıkan sonuca bugüne kadar itimat ettik, inandık. Bundan sonra da millet sandıkta ne derse ona ram oluyoruz, baş üstüne diyoruz.

Biz bir olduğumuz zaman, iri olduğumuz zaman, farklılıklarımızı ayrışma noktası olarak değil de zenginlik olarak gördüğümüz zaman çok daha güçlü olacağız. Bizi yaratan Mevla, isteseydi bizleri tek tip yaratabilirdi. Aynı boyda, aynı kiloda, aynı dili konuşan? Yaratıcının farklı yarattığı insanoğlunu tek tipleştirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu bizim zenginliğimizdir.

Kangallılar olarak da hep beraber, bir olalım iri olalım, diri olalım. Kangalımızı beraber büyütelim. Varsa eksiklik, yapılacak hizmet, oturalım bir masa etrafında konuşalım, çözümünü birlikte kovalayalım. Biz buna hazırız.?

?BİZİM COĞRAFYAMIZ

HOŞGÖRÜ COĞRAFYASI?

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ise konuşmasına Mecliste programı olduğu için programa katılamayan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir´in selamını ileterek başladı.

Programı organize eden dernek yönetimine teşekkür eden Karasu, Kangal´ın birlik ve beraberliğe hasret kalmış bir ilçe olduğunu söyledi.

Karasu, ?Bu geceyi düzenleyen dernek başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine de çok teşekkür ediyorum. Kangal, yıllardır dayanışmaya, birlik ve beraberliğe hasret kalmış ilçelerimizden birisi. Özellikle Sivas Kangal Derneği, son iki üç yıldır yapmış olduğu çalışmalarla birlikte bizleri bir araya getirmekte, en azından birbirimizi tanımamıza vesile olmakta, Kangallının bir araya gelebileceğini, Kangallının bir araya geldiğinde güçlü olabileceğini herkese göstermekte.

Bizim coğrafyamız, Kangal-Sivas, hoş görünün coğrafyası. Yıllardır bir arada yaşayan Alevi´si, Kürt,´ü, Türk´ü, Çerkez´i ile hoşgörünün, medeniyetlerin coğrafyası. Bu noktada bizim de geçmişimize, medeniyetlerimize, kültürümüze, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamız gerekiyor? dedi.

?SEÇİLENLER PARTİ ROZETİNİ

ÇIKARARAK HİZMET ETMELİ?

Seçimlerden sonra göreve gelecek başkan ve meclis üyelerinin 30 Mart akşamı parti rozetini bir kenara bırakarak, oy versin vermesin her kesime hizmet eden bir anlayışla çalışmaya başlaması gerektiğini belirten Karasu, Kangal´ın değerlerinin ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

Karasu, şu ifadeleri kullandı:

?Türkiye yerel seçimlere giriyor. Bugüne kadar özellikle ilçemizde ve ilimizde adaylık çalışmaları centilmence devam ediyor. Öncelikle, aday olan belediye başkan adaylarımıza, il genel meclisi adaylarımıza, muhtarlarımıza başarılar diliyor, bu seçimlerin ilçemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kim seçilirse seçilsin, Kangal´da belediye başkanı olacak, İl Genel Meclisi üyesi olarak arkadaşlarımızın 30 Mart akşamı parti rozetini çıkartıp, Kangallıya, Kangal´a hizmet etme anlayışında olmaları gerekiyor. Oy versin, vermesin herkesin belediye başkanı olurlarsa Kangal büyüyecek, gelişecektir. Kangal, geçmiş gücüne yeniden kavuşmak zorundadır. Çünkü Kangal Sivas´ın en önemli değerlerine sahipken ne yazık ki geriye gitmekte, küçülmektedir.

Seçilecek arkadaşlarımızın özellikle Balıklı Kaplıcamızı, Kangal Köpeğimizi, Kangal Koyunumuzu Türkiye´de ve dünyada marka yapmak için çalışma yapmaları gerekmektedir. Bize de bu noktada düşen bir görev olursa daima seçilen arkadaşlarımıza yardımcı olacağımızı belirtmek istiyorum.?

?SİVAS´TA SİVİT TOPLUM

ÖRGÜTÇÜLÜĞÜ ÖNEMLİ?

ASİDEF Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hulusi Koçak ise konuşmasında Sivas´ta sivil toplum örgütçülüğünün çok önemli olduğunu söyledi. Sivas Kangal-Der´in gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin çok önemli ve faydalı olduğunu belirten Koçak, dernek yönetimine teşekkür etti.

Bu tür faaliyetlerin her zaman yanında olacağını belirten Koçak, şu şekilde konuştu:

?Dernek başkanına en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Onlar sivil toplum örgütünün, örgütçülüğünün en güzel örneğini veriyorlar. Bunun doğrudan ve dolaylı olarak izleyerek söylüyorum. Ben de Ankara´da arkadaşlarımla birlikte STK´lar yönetiyoruz. Sivas adına, Kangal adına çok daha başarılı işler yapıyoruz. Ama Kangal-Der´in Sivas´taki etkinliği bir sivil toplum örgütünün yerinden etkinliğidir. Daima sizlerle beraberim, sizlerin arkasındayım. Bana, benim çevreme, benimle birlikte çalışma yapan arkadaşlarım adına söylüyorum. Sizlerle beraber olacağım, bu dayanışmayla Sivas´ta, Kangal´ın, Kangallılar Derneğinin, sivil toplum örgütlerinin etkinliği önünde büyük çaba göstereceğiz.

Sivas için sivil toplum örgütçülüğü önemli. Hani deniyor ya Sivas´ın dışında iki üç tane daha Sivas var.  Doğrudur, İstanbul; 800-850 bin, Ankara 300 bin civarında. Şimdi bunların hepsinin örgütleri, köy dernekleri, ilçe dernekleri var. Belki de Türkiye´nin en etkin, en büyük federasyonunu ASİDEF olarak kurduk ve bugün çok aktif, Sivas´a dönük, Ankara´daki Sivaslılara dönük çok büyük çaba gösteriyorlar ve bunun Sivas için faydalarını görüyoruz. O nedenle sivil toplum örgütlerine önem vermek, yerel yöneticilerin en önemli aktivitelerinden biri olmalıdır.?

Konuşmaların ardından Dernek faaliyetlerine katkıda bulunan Kangallı iş adamı, bürokrat ve siyasetçilere teşekkür plaketi takdim edildi.

Programda Kangal Belediye Başkan adayları da kısa birer selamlama konuşması yaptı. Akşam yemeğinin ardından dernek için bağış toplandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER