Gündem

Dişe Macun ve Fırça Desteği

Dişe Macun ve Fırça Desteği

Dişe Macun ve Fırça Desteği
03-09-2013 18:33


MUSTAFA IŞIK

Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) 4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında Selçuk Parkı içerisinde stant açtı. Ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirme yapılan stantta, vatandaşların ADSM hakkındaki talep ve şikâyetleri de alındı. Standa gelen vatandaşlara 50 bin adet ücretsiz diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Sivas ADSM Başhekimi Dr. Murat Yüksel, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve ağız-diş sağlığı konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu çalışmanın önümüzdeki günlerde Sivas’ın gelişmekte olan mahallerinde de devam edeceğini belirten Yüksel, ‘ADSM olarak hedefimiz insanlarda ağız ve diş sağlığı bilinci oluşturmak ve diş fırçalama alışkanlığını geliştirmek. Bu kapsamda 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 94. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde burada stant açtı. Standımızda iki hekim arkadaşımız ve diğer personellerimizle birlikte, vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımız talep ve şikâyetlerini standımızda açtığımız iki adet defterimize bizzat kendileri yazıyor. Bizde bunları değerlendirerek onlara en iyi hizmeti verecek şekilde planlamalarımızı yapıyoruz. Standımızda ayrıca 50 bin diş fırçası ve diş macunu dağıtıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın bütçesinden kullanıyoruz. Biz bakanlığımızdan yüksek miktarda bunu talep ettik. Sivas’ımızın yeni gelişen mahallerinde, özellikle gariban vatandaşlarımızın bulunduğu mahallerde stant açıp diş macunu ve diş fırçası dağıtacağız. Bu stantlarda vatandaşlarımızı ağız ve diş sağlığı, diş fırçalama teknikleri ile ilgili bilgilendireceğiz’ dedi.

ADSM standı vatandaşların büyük ilgisini gördü. Ücretsiz diş macunu ve diş fırçası almak için standın önüne toplanan vatandaşlar, stantta görevli hekimler tarafından ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirildi. Standı, protokol üyeleri de ziyaret ederek, bu faydalı çalışma için ADSM Başhekimi Murat Yüksel ve ADSM personeline teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER