Gündem

Formasyon İstiyoruz

Formasyon İstiyoruz

Formasyon İstiyoruz
21-12-2013 17:44


RUHİ DEMİR

Sivas’ta İlahiyat Öğrencileri Platformu üyeleri, 1998 yılına kadar verilen daha sonra bazı nedenlerden dolayı kaldırılan ve öğretmen olabilmeleri için gerekli olan pedagojik formasyon eğitimini yeniden alabilmeleri gerekçesi ile ‘Formasyon’umu Geri Ver’ eylemi yaptılar.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan platform üyeleri adına açıklama yapan Platform Temsilcisi Adem Turan, 2010 yılında kurulan bu platformun, ilahiyat fakülteleri ve ilahiyatçı öğrencilerin her türlü sorun ve talepleri ile ilgilendiklerini ve sorunların çözümü konusunda ciddi girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Öğrenim süreleri içerisinde verilen formasyon haklarının 1998 yılında kaldırıldığını ifade eden Turan, bu haklarını geri istediklerini belirterek, 'Bu süre içerisinde hem imam hatipliler hem ilahiyat fakülteleri içerik yönünden ve kadro açısından oldukça zorlu süreçlerden geçmek durumunda kaldı. Bizler İlahiyat Öğrencileri Platformu olarak formasyon konusunu her çalıştayımıza gündeme getirerek çözüm noktasında somut gelişmeler için gayret göstermekteyiz' diye konuştu.

Formasyon haklarının taraflarına verilmesi için resmi işlemlerin devam ettiği süreçte daha fazla kişinin mağdur olmaması için KPSS atamalarında 75 olan öğretmen atamalarının 50 puana indirilmesini talep eden Turan sözlerine şöyle devam etti ‘Ortaya konulan önerilerde de görüldüğü üzere, İlahiyat Öğrencileri Platformu olarak amacımız, yıkmaktan ya da kırmaktan daha çok yapıcı olmak ve hakkın hak sahibine bir an önce  verilmesi konusunda öncü olmaktır. Sunduğumuz öneriler, hem bizlerin mağduriyetini giderecek hem de kurum ve kuruluşların çözüm sürecinde daha rahat bir süreç takip etmesine de imkan sunmaktadır. Bu durum, bizim iyi niyetli olduğumuzu göstermesi açısından önem arz etmektedir’ dedi.

Turan, bu sorunun çözümünün çok kolay olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü ‘İlahiyat mezunlarımızın ülkemiz menfaatleri açısından, istihdam ihtiyacı da ortadadır. Bu mağduriyetin giderilmesi herkes tarafından ciddi faydalar sunacaktır. Dolayısıyla içerisinde bu kadar çok fayda barındıran bir çözümün biran önce sonuçlandırılması gerekmektedir. Formasyon ilahiyat fakültelerinin en doğal hakkıdır ve bu hak bir an önce hak sahiplerine iade edilmelidir. Bu yetkili kurumlar açısından vicdani ve tarihi bir görevdir. Yetkililerin bu çağrıyı önemle kulak vermelerini beklemekteyiz’ dedi.

Grup daha sonra olaysız olarak dağıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER