Gündem

Güç Birliği Yapmalıyız

Güç Birliği Yapmalıyız

Güç Birliği Yapmalıyız
27-04-2014 22:37


AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan; ‘Marka Şehir Sivas diyoruz ama adı ‘Marka Şehir Sivas’ ile kalmamalı. Gerçekten bir kimlik çalışması yapılmalı ve ‘Sultan Şehir Sivas’ olarak hepinizin kullanacağı, iftihar edeceği bir kimliğe kavuşmalı. İnşallah bu çalışmayı da başkanımız yaptıracak, ben de destek olacağım.’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın; ‘Belki 50 yıl öncesi Türkiye’de her üretici bulunduğu şehre göre üretim yapardı, müşterisi kendi şehriydi. Ama daha sonra müşterisi Türkiye oldu ve bugün müşterimiz dünya değerli arkadaşlar. O yüzden birbirimizi desteklemek zorundayız, güçlerimizi birleştirmek zorundayız.’

ERSAN ARSLAN

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Sivas Şubesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘TÜMSİAD Başarı Ödülleri’ sahiplerini buldu.

2014 Yılı Başarı Ödülüne layık görülen başarılı iş adamlarına ödülleri, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (STSO) gerçekleştirilen ödül töreni ile takdim edildi.

Programa AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ile Sivas iş ve siyaset dünyasının önemli isimler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda TÜMSİAD Sivas Şube Başkanı Fatih Şener kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Şener; ‘TÜMSİAD, sanayicimiz ve işadamlarımızın kişisel, mesleki ve sosyokültürel gelişimlerine destek olmak, kurumsal gelişimlerini tamamlayarak köklü müesseselerin ortaya çıkmasını arzu etmektedir. Gelişim değişimi, değişim de vizyonu gerektirir. Bu sebeple iş adamlarımıza vizyon katmak, markalaştırmak ve yeni değerler ürettirmek için her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isterim.

TÜMSİAD olarak ülkemizde devam eden istikrarın gelişmenin, kalkınmanın, büyümenin şehrimize de yansıması gerektiğini belirtmek isterim. Bu konuda siyasilerimizin ve idarecilerimizin üzerine düşen sorumluğu yerine getireceklerine inanıyoruz.

İş adamlarımız önlerine çıkan bütün engel ve zorluklara rağmen başarı hikâyeleri yazmaya devam ediyorlar. Ancak bu gerek kendileri gerekse Sivas’ımız için yeterli değildir. Önümüzdeki bu gelişme ve değişim sürecinde şehrimize daha fazla katkı sağlamalıyız. Birbirimizle daha çok görüşmeliyiz. Birbirimizi yermek veya eleştirmek yerine motive etmeliyiz ve ortak projelere imza atmalıyız. Unutulmamalıdır ki kalite asla bir tesadüf değil daima akıllı bir gayretin sonucudur.

Daha müreffeh ve yaşanılabilir bir Sivas için hep beraber birilikte, el ele vererek daha çok çalışarak ‘Marka Şehri’ unvanını hak ettiği yere taşımak zorundayız.’ dedi.

SAYGIN KONFERANS VERDİ

Şener’in konuşmasının ardından NLP Uzmanı Yazar Oğuz Saygın Kişisel Gelişim ve İş Hayatı konulu bir konferans verdi. Espri dolu anlatımı ve verdiği örneklerle salondakilere keyifle dakikalar yaşatan Saygın; birlikte çalışma, ekip ruhu, ailenin önemi, beden dili, iş hayatında vizyon, iş hayatında iletişim, liderliğin önemi konularında önemli paylaşımlarda bulundu. Saygın konferansı süresince salonda bulunan bazı konukların da verdiği örneklerde rol almasını sağlayarak anlatımını daha keyifli bir hale getirdi.

‘SULTAN ŞEHİR SİVAS

KİMLİĞİ OLUŞTURULMALI’

Saygın’ın konferansının ardından konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan; TÜMSİAD’a, böyle anlamlı bir programı organize ettiği için teşekkür etti.

Sivas’a dair düşüncelerini paylaşan Memecan, Sivas’ın sürekli dillendirilen ancak bir kimlik olarak kullanılmayan ‘Sultan Şehir Sivas’ kimliğini biran önce kazanması gerektiğini belirterek, bu yönde Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın bir çalışma yapacağını, kendisinin de bu çalışmaya destek vereceğini söyledi.

Memecan, şu şekilde konuştu:

‘İş adamları Sivas’ın geleceği için çok önemli. Huzurlarınızda Sivas Belediye Başkanımıza da hayırlı olsun diyorum. Bütün iş adamlarımızın önünü açacak ve daha iyi işler yapılmasını, Sivas’a daha güzel projeler katılmasını sağlayacağına inanıyorum.  Belediye başkanımıza bu bakımdan Allah kolaylık versin diyorum. Benim hep önerdiğim bir şey var; Sultan Şehir Sivas’ın kurumsallaşması, kurumsal kimliğe kavuşması ve markalaşması. Marka Şehir Sivas diyoruz ama adı Marka Şehir Sivas ile kalmamalı, gerçekten bir kimlik çalışması yapılmalı ve ‘Sultan Şehir Sivas’ olarak hepinizin kullanacağı, iftihar edeceği bir kimliğe kavuşmalı. İnşallah bu çalışmayı da başkanımız yaptıracak, ben de destek olacağım. Kurumsal bir kimlikle Sivas’ın her tarafından Sultan Şehir adı ve logoları yer almalı. Dolayısıyla daha sonra kendi yaptığımız işlerde de ‘Sultan Şehir Sivas’ damgasını kullanarak hem siz faydalanırsınız, hem de Sivas sizlerin başarılarından faydalanır diye düşünüyorum. Böyle bir çalışmanın hepimize çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Siyasiler her zaman özellikle ben kendim için söyleyeyim; ben her zaman Sivas’taki bütün iş yapmaya niyetli, işini büyütmek isteyen herkesin her zaman arkasında oldum, olmaya da devam edeceğim. Hiç kimsenin işinin önünde engel olmaması, işlerini geliştirmesi, daha çok mal satması, üretmesi için ne lazımsa ben arkasında destek olabildiğimce olmaya çalışacağımı hepiniz biliyorsunuzdur. Sivas ilerleyecek ve kalkınacaksa ki ilerleyecek ve kalkınacak. Burada devletin yapacağı bütün altyapı hizmetleri hazır. Yol var, havaalanı var, su var, gaz var, her şey var. Buradan sonra sadece iş adamlarının girişimcilikleri, vizyonları burada üretim olmasına, iş olmasına, iş imkânı olması bunlar sizlerin yapacağınız işler olacak.

Yine bir başka konu, başkan beyle konuştuğumuz; ‘Sivas’ı başka şehirlerle kardeş şehir yapalım’ düşüncesi. Avrupa’da, Asya’da veya Amerika’da kardeş şehir bulalım, değişim programları yapalım. Biz gidelim onlar gelsinler, değişik şeyler görelim. Bu sinercilerin de ben Sivas’a yenilikler katacağını, yeni vizyon katacağını, yeni ufuklar açacağını düşünüyorum.’

‘BİRBİRİMİZE DESTEK OLMALIYIZ’

Programda konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da oldukça önemli mesajlar verdi. Sivas’ta aynı alanda faaliyet gösteren işletmelerin birbirlerini yermek yerine destek olması gerektiğini belirten Aydın, daha güçlü ve dünyaya açılan işletmeler olabilmek için güç birliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sivas’ın önemli potansiyellere sahip olduğunu ve bu potansiyellerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Aydın, bu noktada iş adamlarının özgüvene ihtiyaç duyduğunu belirterek, kentte son 20 yılda çok başarılı örnek alınacak iş adamları olduğunu ancak, özgüven konusunda sıkıntı yaşandığını söyledi.

Aydın, şu şekilde konuştu:

‘TÜMSİAD’a başarılar diliyorum. 2005 yılında başlamış olan bir sivil toplum örgütü güçlenerek yoluna devam ediyor. Sivas’ımızla alakalı olaya baktığımız zaman öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki, birçok programda Sivas ile alakalı maalesef karamsar bir tablo çiziliyor; ‘Sivas’ta üretim olmaz, sanayi olmaz, bundan fazlası olmaz, Sivas’ta turizm olmaz’ gibi…

Kişisel olarak bunun Sivas’a zarar veren en önemli unsurlardan biri olduğunu düşünüyorum.  Sivas’ta her şeyin olacağına inanıyorum. Daha doğrusu küçülen dünyanın her tarafında her şeyin olacağına inanıyorum. Elbette artıları eksileri vardır… Eksileri artıya çevirmek de elbette bizlerin görevidir. Bu bakımdan Sivas’ta çok güzel örnekler var. Son 15-20 yıl içerisinde şöyle baktığımız zaman çok örnek alınabilecek iş adamlarımızın olduğunu, kendi dallarında çok başarılı arkadaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Öyleyse Sivas’ta önemli eksikliklerimizden birisi, öz güven noktasında eksikliğimizin olması. Bunu gidermenin önemli yollarından bir tanesi de dünyayı gezmek.

Farklı farklı ülkeleri gezmek insanlara çok şey katıyor. O yüzden bütün iş adamlarımız; Afrika olsun, Avrupa, Uzakdoğu olsun hiç fark etmez farklı yerleri görmesi lazım. Rahmetli Özal, geçmişte milletvekillerine şunu demişti ve çok şaşırmıştık; ‘Milletvekillerimiz gitsin, başka ülkelerin havaalanından geri dönsün o bile onlara çok şey katar’ demişlerdi. Bunu gezdiğiniz zaman, farklı kültürleri tanıdığınız zaman görüyorsunuz. Mesela siz burada aslında ciddi şeyler üretiyorsunuz ama bir fuara katılma cesaretini kendinizde bulamıyorsunuz. Katılımcı olarak değil de ziyaretçi olarak bir fuara gittiğiniz zaman sizin ürettiğiniz ürünleri üreten bir başkası ile karşılaşıyorsunuz. Ama sizin o fuara getirmeye cesaret edemediğiniz, sizin ürettiğinizden standart olarak daha düşük olan ürünleri bir başka firmanın orada pazarladığını, tanıttığını görüyorsunuz ve siz ondan cesaret alarak ikinci fuara ürünlerinizi götürdüğünüz zaman iyi şeyler yaptığınızın farkına varıyorsunuz.

Yine Sivas olarak önemli bir zafiyet veya eksikliğimiz; bir dalda başarılı olan bir arkadaşımız aynı alanda başka bir arkadaşımız yatırım yaptığı zaman bundan rahatsızlık duyuyor.  Duyulmaması gerekiyor. Tam tersi, bir şehirde aynı alanda başarılı ne kadar üretici firma varsa orası o alanın merkezine dönüşüyor. Bu defa dünyanın merkezi konumuna geliyorsunuz. Belki 50 yıl öncesi Türkiye’de her üretici bulunduğu şehre göre üretim yapardı, müşterisi kendi şehriydi. Ama, daha sonra müşterisi Türkiye oldu ve bugün müşterimiz dünya değerli arkadaşlar. O yüzden birbirimizi desteklemek zorundayız, güçlerimizi birleştirmek zorundayız. Ben aynı dalda çalışan arkadaşlarımızın birbirlerini yıpratmak yerine birbirlerine destek olmalarının her ikisini de büyüteceği kanaatindeyim.’

KOCACIK, TEŞEKKÜR ETTİ…

Programda ödül alan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise kendilerini daha çok motive eden bu ödün için TÜMSİAD yönetimine teşekkür etti. Kocacık; ‘TÜMSİAD Başkan ve Yönetim Kurulu’na onur verici ödüllerinden dolayı teşekkür ederim. Ödül alacak kişiler arasında yer almanın mutluluğuyla bizi motive ettiklerini ve daha çok hizmetlere mecbur kıldıklarını belirtiyorum’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın ‘yılın siyasetçisi ödülü’,  Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın ise ‘yılın bürokratı ödülü’nü aldığı gecede, ödül alan diğer başarılı isimler ise şu şekilde:

Gökler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Aras (yılın başarılı iş adamı)

Kaptanlar Grup-Hüseyin Kaptan (yılın dış yatırımcı ve istihdam ödülü)

Kar Panel Adem Tünel ( yılın KOBİ ödülü)

Korkmazinox Havalandırma-Kürşad Korkmaz (yılın vizyon ödülü)

Sivas Termal-Osman Yıldırım (yılın ortak girişimcilik ödülü)

Gafuroğulları Pazarlama-Fatih Sel (yılın genç iş adamı ödülü)

Bayatoğlu Mobilya-Bülent Bayatoğlu (yılın konsept ödülü)

Marka Grup-Halis Kaplan (yılın enerji yatırım ödülü)

Meda Tekstil-Adem Göler (Sivas’a değer katanlar ödülü)

Emmioğlu Grup- Musa Emmioğlu (yılın ihracat ödülü)

Ekoser Grup-Hakkı Tığtepe (yılın girişimcilik ödülü)

Ünal Rot Ltd Şti-Abdulgaffar Arı (yılın sanayicisi ödülü)

Nitron A.Ş-Sırrı Çetin (yılın yatırımcısı ödülü)

Apsa Mermer-Sadettin Tursun (yılın maden ödülü)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER