Gündem

Mısmılırmak hayat buldu

Mısmılırmak hayat buldu

Mısmılırmak hayat buldu
01-06-2013 17:11


OĞUZHAN ŞARZEP

Mısmılırmak hayat buldu. Belediye tarafından yaptırılan Mısmılırmak parkı düzenlenen törenle açıldı.

Sivas Belediyesi Mehteran takımının konseriyle başlayan açılış programı, kurdelenin kesilmesi ve Mısmılırmak parkın gezilmesiyle devam etti. Mısmılırmak parkının gezilmesi sırasında halkı selamlayan Başkan Ürgüp, öte yandan mehteran takımıyla birlikte marşlara eşlik etti.

Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç ve kısa selamlama konuşmalarının ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Mısmılırmak isminin verilmesinin kültürümüz ve tarihimiz için çok önemli olduğunu dile getirerek Uluanak Mahallesi'nin isminin de asıl adı olan Camii Kebir'le değiştirildiğini dile getirdi.

Başkan Ürgüp, bu tür projelerin devamının geleceğini belirterek şöyle devam etti; 'Buranın adının Mısmılırmak olarak konulması, kültürümüz ve tarihimiz için çok önemlidir. Uluanak Mahallesi olarak bilinen mahallemizin asıl adı Camii Kebir'di onu da koyduk.  Turkuaz Projesi'ni tamamlamadıktan sonra Mısmılırmak Projesi'nin tamamlanması mümkün değil. Mısmılırmak'ın bu 3. etabı. 4. etabın da imar planını koyduk, 140'la 200 metre arasında enliliği olan bir alanda Kızılırmak'la bağlantılarını yapacağız. Kızılırmak'ın Eğri Köprü ve Kesik Köprü arasında kalan kısmının rekreasyon çalışmalarıyla ilgili animasyon çalışmasını yapıyoruz. Bu animasyonu sunacağız bir de küçük alan yapabilirsek önümüzdeki dönemde inşallah huzurunuza çıkacağımız projelerden birisi de Kızılırmak Rekreasyon Projesi olacak. Sivas bir ırmaklar şehridir. Tavra Deresi'nin üstünü kapattık, Pünzürük Deresi'nin üstünü kapattık, Mısmılırmak da atıl haldeydi. Tabi ki biz, bizden önceki arkadaşlarımızın yaptığı hayırlı işleri her zaman söylüyoruz. Benden önceki başkanımızın yapmış olduğu 2. etap çalışmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ama 3.etap çalışması hem mali açıdan daha ekonomik fiyata mal edilmiş özgün bir çalışma olarak ortaya çıktı. Bu Mısmılırmak Projelerinin en önemlisi 4. etaptır. 4. etabı da inşallah seçim propaganda faaliyetleri arasına koyacağım' dedi.

Açılış programı Oğuz Aksaç'ın konseriyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER