Gündem

10-04-2014 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANI

10-04-2014 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE SATIŞ İLANI

10-04-2014 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI  Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE  SATIŞ İLANI
09-04-2014 16:44


T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA SURETİYLE
SATIŞ İLANI

SATIŞ DOSYA NO     : 2007/11464
İLİ        : SİVAS
İLÇESİ    : MERKEZ
SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULÜN:
ADRES VE TAPU KAYDI İLE İMAR DURUMU : Satışa konu taşınmaz İlimiz Diriliş mah.19.sok.Atakent Sitesi A2 Blok No:5 adresinde 1400 ada 1 parsel de kayıtlı konut (mesken) vasfındaki gayrimenkuldür.
ÖZELLİKLERİ : Satışa konu taşınmazın İlimiz Diriliş mah. 19.sok.Atakent Sitesi A2 Blok No:5 adresinde ara sokak üzerinde alt yapısı tam zemin+5 normal katlı binanın 1.katında bulunup 5 nolu bağımsız bölümden oluşmaktadır.Kuzey ve Doğu olmak üzere iki cephelidir.mesken 3+1 ve 110m2 olduğu içi yapılı asansörsüz ve kombi ile ısıtmalı olduğu tespit edilmiştir.
MUHAMMEN BEDELİ Taşınmaza günün alım satım rayiçlerine göre 80.000,00.-TL (Seksen bin Türklirası) takdir edilmiş olup bu bedel üzerinden satışa çıkartılmıştır.
SATIŞ ŞARTLARI Taşınmazın birinci satışı 06.05.2014 tarihinde saat 09.45-10.00 saatleri arasında Müdürlüğümüz İl binası Konferans Salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmada tayin edilen zamanda gayrimenkulün 3 defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel rayiç bedelin % 75'i + takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartı ile en çok artırılana ihale edilir. Ayrıca bedel bu miktarı bulmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydı ile 13.05.2014 tarihinde aynı yer ve 09.45-10.00 saatler arasında yapılacaktır. İkici artırma rayiç bedelin % 40 + takip masrafları ve varsa rüçhanlı alacakları geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur. Şu kadarki birinci artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci artırmada 6183 Sayılı yasanın 94.maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.
    İhaleye iştirak edeceklerin taşınmazın artırmaya esas rayiç bedelinin % 7,5'i olan 6.000,00.- TL teminatı 6183 Sayılı Yasanın 10.maddesinin 1 ile 4.fıkrasında belirtildiği şekilde nakden, süresiz kesin banka teminat mektubu hazine tahvil ve bonosu olarak satıştan önce vermeleri zorunludur.
    Satış peşin para ile yapılır. Ancak, alıcının talebine binaen 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
    Resmi ihale pulu, Damga vergisi, KDV, Tapu alım satım harcı ve masrafları, tellaliye taşınmazın teslim masrafları alıcıya aittir.Taşınmazın emlak vergisi borcu satış bedelinden ödenir.
    Taşınmazın tahliye işlemleri alıcı tarafından yapılacaktır.?
    Gayrimenkul kendisine ihale olan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içerisinde ödemekle yükümlü olup, aksi takdirde ihale kararı fesh edilir. Ve gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkartılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebligat yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan mesul olur. İhale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 Sayılı Yasaya göre Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce kendisinden tahsil olunur. Faiz oranı % 5 den hesap edilir.
    Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü İcra Satış Servisinde açık olup, bir örneği isteyene verilecektir.
    Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş olup, münderecatını kabul etmiş sayılacakları, Satış ilanı ilgililerin adresine gönderilecek olup, adreste tebligat yapılamaması halinde veya adresleri bilinmeyenlerin de yerinde kaim olacağı İLANEN tebliğ olunur.   BASIN:562 www.bik.gov.tr   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER