Gündem

Carlos´tan Burak Yılmaz´a Tepki

Carlos´tan Burak Yılmaz´a Tepki

Carlos´tan Burak Yılmaz´a Tepki
24-11-2013 15:46


İRFAN ÖZŞEKER

Olaylı Galatasaray maçında Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, hakem kararlarına isyan ederken, Burak Yılmaz'a da tepki gösterdi.

Türk Telekom Arena'da oynanan maçta ilk golü atan Burak Yılmaz, 84'üncü dakikada yerini Didier Drogba ’ya bıraktı.Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, yedek kulübesine doğru giden oyuncuya eliyle yaptığı hareketle tepkisini gösterdi. Zira Brezilyalı çalıştırıcı, Burak Yılmaz’ın yerde kaldığı her pozisyonda hakemi aldattığı gerekçesiyle itirazda bulundu.

Karşılaşmanın son anlarında hakem Halis Özkahya’nın Cicinho ve Da Costa’ya da kırmızı kart göstermesi, Brezilyalı çalıştırıcıyı adeta çileden çıkardı. Yardımcı hakemeye 'Ben gidiyorum' diyerek sahayı terk eden Carlos, kısa süre sonra oyun alanına geri döndü.

MAÇ SONU AÇIKLAMALARI:

Otyakmaz: Rakibin Eksik Kalması Hakemin Psikolojisini Bozdu

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Galatasaray'ın eksik kalmasının hakemin psikolojisini bozduğunu söyledi.

Takımının Galatasaray'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, 'Bugün iyi futbol oynayacağımızı düşünüyorduk. Maça da iyi başladık, sahada iyi bir futbol vardı. Fakat ilk atakta golü yedik. Sonra da her iki takım adına kartlar geldi. Rakip eksik kaldı. Bu da hakemin psikolojisini bozdu sanırım.' diye konuştu.

'Hakemin çıkardığı kartların da hatalı olduğunu savunan Otyakmaz, 'Burak'ın sakatlanma pozisyonu dikkatimi çekti. Herhalde ağır bir sakatlıktı. Yerde yattı; müdahale edildi. Tekrar saha kenarına geldi. Ama ondan sonra avantajlı bir pozisyonda sahaya girdi. Kart görmesi gerektiğini düşünüyorum. Hakemin bunu atladığını düşünüyorum. En azından o avantajlı pozisyonu değerlendirmeye çalışması etik olmadı. Netice itibariyle ikinci yarı biz de arzu ettiğimiz futbolu oynayamadık.' şeklinde konuştu.

Kırmızı kart gören futbolcuları Ümit, Cicero ve Costa'nın gelecek hafta Medical Park Antalyaspor maçında forma giyemeyecek olmaları sebebiyle yaralı olduklarını kaydeden Sivasspor Başkanı, 'Hakem için pek konuşmak istemiyorum; ama bugün başarılı olduğunu söyleyemiyorum.' diyerek sözlerini tamamladı.

LOPEZ: TUHAF BİR ŞEKİLDE GALİP GELEMEDİK

Sivasspor Teknik Sorumlusu Lopez, Galatasaray karşısında üstün oynadıklarını fakat tuhaf bir şekilde galip gelemediklerini söyledi.

Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Domingo Mendiondo Lopez, Galatasaray karşısında üstün oynadıklarını fakat tuhaf bir şekilde galip gelemediklerini söyledi. Takımının Galatasaray'a mağlup olduğu karşılaşmanın bitimindeki basın toplantısında konuşan Lopez, 'Oynadığımız karşılaşmadan ötürü mutluyuz. Üstün bir karşılaşma oynadık. Rakipten üstündük. Maalesef tuhaf bir şekilde galip gelemedik.' diye konuştu.

Basın toplantısına katılan futbolculardan Kadir Bekmezci, Galatasaray'a yenilmelerine rağmen güzel oynadıklarını düşündüğünü söyledi. Kadir, 'Zor maç olacağını biliyorduk Galatasaray'a karşı oynamak kolay değil. Sivasspor olarak güzel oynadığımızı düşünüyorum; ezilmedik. Pas yapmaya çalışan bizdik, erken gol yedik. Maalesef çok değişik maç oldu, kırmızı kartlar oldu. Bende anlayamadım nasıl olduğunu 2-1 kaybettik. Cuma günü kendi sahamızdaki Antalyaspor maçını kazanmak istiyoruz.' dedi.

Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay ise Didier Drogba'nın son dakikalarda kaçırdığı penaltının kendisine göre nizami olmadığını dile getirdi.

Korcan, penaltıya neden olan arkadaşı Manuel Costa'nın topa müdahale ettiğini belirterek, 'Bize göre Drogba'nın pozisyonu penaltı değil. Costa'nın topa müdahale ettiğini gördüm. Bence penaltı değildi ama çok da önemli değil. 2-1 ile 3-1 arasında bir fark yok. Penaltı dışında bizi üzen kırmızı kartlardı. Her arkadaşımız aynı değerde ama sonuç itibariyle can sıkıcı bir durum. Sonuç itibariyle 3 puanı onlar aldı. Cuma günkü Medical Park Antalyaspor maçına bakacağız' ifadelerini kullandı.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Hakan Arslan da Galatasaray karşısında iyi bir futbol oynadıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

'Maçın zor olacağını biliyorduk. Ona göre de hazırlandık. İyi futbol oynadık. Buralara kadar gelmemizin tesadüf olmadığını gösterdiğimizi düşünüyorum. Hakemin kararlarına saygı duymak gerekiyor. Bu konuda bir şey söyleyemeyiz ama 3 kırmızı kart gördük. Haftaya 3 eksikle oynayacağız. O zaman belki haklı, belki haksız kartları arayabiliriz. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Sezon sonunda ilk 5'e kalarak Avrupa'ya gitmeyi hedefliyoruz. İnşallah ligde de istediğimiz yere gelebiliriz.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER