Gündem

ÇEDAŞ Uyardı

ÇEDAŞ Uyardı

ÇEDAŞ Uyardı
15-07-2013 17:15


EMRE ELAGÖZ

Sivas’ta vazgeçilmez hobilerden bir tanesi olan uçurtmalar, zaman zaman elektrik tellerine takılarak, ciddi bir tehlikeye dönüşüyor. Tellere takılan uçurtmalarını kurtarmak için ipe asılan çocuklar zaman zaman elektrik hatlarının kopmasına ya da bir birine çarparak kısa devre yapmasına neden olabiliyor.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. elektrik hatlarına takılan uçurtmalarla ilgili gazetemiz aracılığı ile uyarıda bulundu. ÇEDAŞ yetkilileri, okulların tatil olması ve havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte uçurtma uçuran vatandaş sayısının artmakta olduğunu belirterek, ‘mahalle arasında uçurulan uçurtmalar havai hat iletkenlerimize takılıp, arızalara ve yaralanmalara sebep olmaktadır.

Bu tür oluşan arızaların hem Şirketimize maddi kayıplar verdiği, hem de uçurtma uçuranların can ve mal güvenliğini tehdit ettiği bilinmelidir’ dedi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA

BULUNACAĞIZ’

Yetkililer, vatandaşların elektrik hatlarının bulunduğu alanda uçurtma uçurmamalarını isterken, bu tür olumsuzlukların tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Elektrik tellerine uçurtma takılması halinde kesinlikle müdahale edilmemesini ve hemen 186 elektrik arıza hattını aranmasını isteyen Yetkililer; ‘Bu olumsuzlukların yaşanmaması için Elektrik tellerinin bulunduğu alanlarda ve yakınlarında kesinlikle uçurtma uçurulmaması gerekmektedir. Bu tür olumsuzluklarla karşılaşılması durumunda ilgililer hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağını belirtmek isteriz.

Elektrik tellerine takılan uçurtmalara vatandaşların kesinlikle müdahale etmemesi, uçurtması elektrik tellerine takılan vatandaşlarımızın Alo 186 Elektrik Arıza hattını aramaları durumunda şirket görevlilerimiz uçurtmaları kurtararak olası yaralanma, can kaybı ve elektrik kesintilerinin de önüne geçecektir’ ifadelerini kullandı.

AÇIK ALANLARI TERCİH EDİN…

Vatandaşların uçurtma uçurmak için açık alanları tercih etmesini isteyen yetkililer, tellere takılan uçurtmalar nedeniyle geçmiş yıllarda yaşanan yaralanma ve can kayıplarına dikkat çekti.

Yetkililer; ‘İnsanlar, uçurtma uçurmanın bir tutku ve eğlence olduğu, dikkat edilmediği zaman bu tutku ve eğlencenin olası yaralanmaları beraberinde getireceği bilinci ile davranılmalıdır. Nitekim geçmiş yıllarda elektrik hatlarımıza takılan uçurtmayı kurtarmak için elektrik direğine çıkan vatandaşlarımızın elektrik akımına kapılarak yaralandıkları ve ölüme sebebiyet verdiği görülmüştür. Bu tür üzücü durumla karşı karşıya kalınmaması için vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz. Elektrik tellerinin bulunduğu alanlarda ve yakınlarında kesinlikle uçurtma uçurmasınlar. Açık alanları tercih etmelerini öneriyoruz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER