Gündem

Son Sefer 24´te

Son Sefer 24´te

Son Sefer 24´te
09-07-2013 17:06


KEMAL ÇAĞLAYAN

Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, ‘Her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazana özel çalışmalarımız var. İftar saatindeki yoğunlukları biliyoruz. Buna göre öncesinden servis sayılarını artırdık. Saat 24.00’a kadar servislerimizi uzatacağız. Vatandaşlarımız teravihten çıkıyor 23.00’da, 23.30’a biraz kısa zaman kalıyor diye sefer saatini 24.00’a kadar uzattık’ dedi.

Sivas’ta toplu taşıma hizmetini yürüten Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, Ramazan ayı dolayısıyla iftar saatinde servis sayılarını artırdı. Kooperatif, gece son sefer saatini ise 23.30’dan 24.00’a çekti.

Kısa süre önce gerçekleştirilen Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda kooperatif Başkanlığına seçilen Şaban Yalman, göreve başladı. Göreve gelir gelmez, Ramazan ayı ile ilgili yapılacak çalışmaları masaya yatırdıklarını belirten Yalman, bu konuda halkın toplu ulaşımdan en iyi şekilde faydalanması için gereken düzenlemeleri yaptıklarını söyledi.

‘BU İŞE UZAK DEĞİLİZ’

Yönetim olarak tecrübe sahibi olduklarını belirten Yalman, en iyi şekilde hizmet etmek için çalışacaklarını söyledi.

‘Olağan genel kurulumuz yaptık. 2 liste ile seçime gittik, benim yönetimimdeki liste seçimi kazandı. Bu hafta içerisinde görevi devralarak çalışmalarımıza başladık. 2005 yılından bu tarafa ben çeşitli zamanlar içerisinde 4 yıl burada kooperatif yöneticiliği yaptım. Bu işe pek uzak değiliz. Geçen yıl kendi isteğimizle kooperatif yönetimini bıraktık ve diğer arkadaşlara devrettik. Geçen yıl seçimle olmamıştı. Bu yıla geldiğimizde üyelerimizin isteği üzerine biz tekrar göreve geldik, seçime iki listeyle girdik ve bizim listemiz seçimi kazandı’ dedi.

‘ŞOFÖRLERİMİZİ UYARDIK’

Görevi devralmalarının akabinde Ramazan ayının geldiğini belirten Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman bu konuda toplu taşıma hizmetinin aksamaması, güvenli ve huzurlu bir ulaşım hizmeti sunmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Toplu taşım son sefer saatini bugün itibariyle 23.30’dan 24.00’a çektiklerini belirten Yalman, Ramazan ayı dolayısıyla insanlarda stres oluştuğunu, bu doğrultuda şoförlere vatandaşla daha iyi diyalog kurmaları konusunda uyarı yaptıklarını söyledi.

Yalman, şu şekilde konuştu:

‘Her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazana özel çalışmalarımız var. İftar saatindeki yoğunlukları biliyoruz. Buna göre öncesinden servis sayılarını artırdık. Saat 24.00’a kadar servislerimizi uzatacağız. Vatandaşlarımız teravihten çıkıyor 23.00’da, 23.30’a biraz kısa zaman kalıyor diye sefer saatini 24.00’a kadar uzattık.

Bunun dışında her zaman olduğu gibi çalışan arkadaşlarımıza, şoförlerimize biz diyoruz ki, ‘vatandaşla diyalogunuz her zamankinden daha iyi olsun’ Ramazan ayı Müslümanların en sevgili ayı diyoruz ama biraz daha gerilim fazla oluyor her nedense. Onunla ilgili şoförlerimize, çalışan arkadaşlarımıza gereken uyarıları yaptık.’

‘HALKIMIZDAN YAKINLIK BEKLİYORUZ’

Sivas halkına da çağrıda bulunan Kooperatif Başkanı Yalman, vatandaşlardan toplu taşıma hizmetini alırken daha olgun ve hassas davranmalarını istedi.

‘Halkımızdan bize yardımcı olmalarını bekliyoruz’ diyen Yalman, şu ifadeleri kullandı:

‘Bu bizim işimiz, aşımız, ekmeğimiz yolcu da bizim velinimetimiz. Bizim bakış açımız, prensibimiz bu. Böyle bakıyoruz. Ama bizim de toplu taşım araçlarını kullanan yolcularımızdan, hemşerilerimizden elbette ki beklentilerimiz var. Bizim arkadaşlarımız agresif davranmasınlar, davranmayacaklar öyle bir hakları yok kabul. Ancak ne toplu taşım araçlarını kullan vatandaşlarımız da biraz daha inisiyatif ortaya koyarak o insanın uzun saatler o aracın içinde olduklarını düşünerek, daha olgun şekilde konuşmalarını, araçlara binerken önden, inerken arka kapıdan inmelerini, indirme-bindirme noktalarında arkadaki yer boşaldıkça geriye doğru ilerlemelerini özellikle rica ediyoruz. Bizim bütün amacımız yolcularımızı daha rahat, iniş biniş yapmaları ve varacakları noktaya huzurlu bir şekilde ulaştırmak. Sivas halkından böyle bir yakınlık bekliyoruz. Bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.

Şoför arkadaşlarımızın da bir hataları olur ise onları bize bildirir, gelir burada görüşürsek biraz daha iyi olur. O arkadaşımızı uyarır, eğer gerekiyorsa cezasını da veririz. Ama tabii ki biz ceza verme tarafında değiliz. Biz götüreceğiz, vatandaş gideceği yere ulaşacak. Dolayısıyla burada bir döngü dönecek ve para kazanacağız. Vatandaşımızın da işi görülecek. Biz onlarsız, onlar bizsiz olamayacağımıza göre uyumlu bir şekilde çalışmayı arzu ediyoruz.’

Tüm Sivas halkının Ramazan ayını tebrik eden Yalman, ‘Ramazan ayının tüm İslam âlemine, Sivas’ımıza, Türkiye’mize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyor, bütün arkadaşlarımıza kazasız, belasız hayırlı işler diliyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER