Gündem

Yibitaş´tı, Votorantim Oldu

Yibitaş´tı, Votorantim Oldu

Yibitaş´tı, Votorantim Oldu
04-01-2014 18:12


KEMAL ÇAĞLAYAN

Yibitaş’tı, Votorantim oldu.

Sivas Çimento Fabrikası yeni yıla yeni isimle girdi. Yibitaş –La Farge ortaklığı ile  üretimini devam ettiren fabrika el değiştirdi. Fabrikanın yeri sahibi Merkezi Brezilya’da olan Votorantim oldu.

Votorantim Grubunun  tekstil fabrikası olarak 1918 yılında Votorantim şehrinde kurulduğunu,Bu tarihten sonra operasyon alanlarını genişletme hedefiyle hareket eden şirketin, bu kapsamdaki ilk genişleme adımını Nitro Quimica şirketini 1935 yılında satın alarak atmıştır. Bu yatırım alüminyum sektöründe Brezilya’da ilk olan Companhia Brasileira de Alumínio (CBA) şirketinin 1955 yılında kurulmasıyla devam ettiğini dile getiren

Votorantim Başkanı ve CEO’su  M. Şefik Tüzün, firma ve fabrikalarla ilgili bir açıklama yaptı. CEO Tüzün yaptığı açıklamasında şunları söyledi.’Brezilya’nın en büyük ve öncü şirketlerinden olan Votorantim Grubu dört kıtada, 24 ayrı ülkede  başta yapı malzemeleri olmak üzere, madencilikten finans sektörüne kadar çok çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Votorantim Çimento stratejik odağında yer alan yedi ülkedeki (İspanya, Türkiye, Fas, Tunus, Hindistan, Peru ve Çin) varlıklarını, uluslarası genişlemesini güçlendirmek stratejisi kapsamında Cimpor’dan devralarak, 2012 yıl sonundan itibaren Türkiye yapı malzemeleri pazarında müşterilerine çimento, hazır beton ve agrega sektörlerinde ürün ve hizmetler sunmaya başlamıştır.

Sürdürülebilirlik, bir parçası olduğumuz Votorantim Grubunun öncelikli ve önem verdiği bir kavram olarak genel stratejisi içinde yer almaktadır. Bu kapsamda, Grubumuz faaliyette olduğu toplumlarda yerel değerlere önem veren, çevreye ve tüm paydaşlarına duyarlı ve  çalışanlarının kişisel gelişimlerini destekleyen bir yönetim modeli ile yönetimde mükemmelliği hedeflemektedir. Etik Kuralları ile birlikte tüm faaliyet ve ilişkilerini şekillendiren Votorantim şirket değerleri (güçlü gelişme, saygı, etik, girişimcilik ve birliktelik) Votorantim kimliğini oluşturmaktadır.

Sürdürülebilir gelişme ile uzun vadeli büyümeye ulaşmak için çıktığımız bu yolculukta, Votorantim’in dünya çapındaki deneyim ve birikimlerini yerel değerlerimiz ile birleştirerek, ülkemizin yarınlarına katkıda bulunmak en büyük hedefimizdir.

Tüm iş alanlarımızda, alt işveren çalışanlarını da kapsayacak şekilde, tüm çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği konusunu en birinci önceliğimiz olarak görüyor, bu konuda en iyiye ulaşma hedefimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Siz değerli müşterilerimizin talep ve beklentilerine en iyi çözüm ortağı olacak ürün ve hizmet sunumlarımızı geliştirirken, ülkemizin sosyo-ekonomik ve çevresel sürdürülebilir kalkınmasına sürekli katkı yapma bilinci ile hareket ediyoruz.

Ürün ve hizmetlerimizin müşterilerimize ulaşmasında en önemli rolü oynayan çalışanlarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlamak her zaman en önem verdiğimiz öncelikler arasında yer almıştır ve almaya devam ediyor.

Yaşam alanlarımızın yapı taşları olan çimento, beton ve agrega pazarlarında faaliyet gösteren şirketimiz, Türkiye pazarına ve geleceğine olan inancını, tüm paydaşlarımıza değer yaratacak yatırım ve geliştirmeler ile sürdürmeye devam etmektedir. Günümüzün en iyi teknolojilerini kullanarak inşa ettiğimiz ve 2009 yılında devreye aldığımız Hasanoğlan fabrikamız, Yozgat, Sivas  ve Çorum fabrikalarımız, Nevşehir ve Samsun’da çimento öğütme tesislerimiz; Ankara, Kapadokya ve Karadeniz bölgelerine yayılmış 12 adet hazır beton tesisimiz; Lalahan ve Bünyan agrega tesislerimiz ile Türkiye’nin çok geniş bir coğrafyasına ürün ve hizmetlerimizi ulaştırmaktayız.

Müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine en iyi değer sunumu sağlayacak ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra, müşteri ilişkilerimizde de en iyiyi hedeflemekteyiz. Müşterilerimizin iş süreçlerine katkıda bulunma ve çözüm ortağı olma bilinci ile hareket eden satış ekibimiz, satış öncesi ve sonrası teknik hizmet ağımız ile müşterilerimizin her zaman yanındayız. 444 99 66 Müşteri Hizmet hattımız ile müşterilerimiz dilek ve şikayetlerini bize kesintisiz ulaştırabilmektedir. Yeni faaliyete aldığımız internet sitemizin ise bizden size açılan yeni bir pencere olmasını diliyoruz.

Votorantim’in dünya çapında elde ettiği bilgi birikimi ve deneyimi ile birlikte, Votorantim Türkiye olarak yenilikçi ürün ve hizmet sunumlarımız, teknolojik bilgi birikimimiz ve deneyimli, iyi yetişmiş insan kaynağımızla Türkiye yapı malzemeleri pazarında her zaman tercih edilen bir marka olma hedefimizi koruyarak müşterilerimizin en iyi iş ortağı olmaya devam edeceğiz.’dedi

NERELERDE FABRİKALARI VAR

Votorantim Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türkiye’de Merkez Ofis, şubeleri ve iştiraklerindeki toplam yaklaşık 800 çalışanıyla, Ankara-Hasanoğlan, Yozgat, Çorum ve Sivas’ta 4 entegre çimento fabrikası, Nevşehir ve Samsun’da 2 çimento öğütme paketleme tesisi ile yıllık toplam 2,6 milyon ton klinker ve 3,9 milyon ton çimento üretim kapasitesi ile faaliyet göstermektedir. Ankara, Kapadokya ve Karadeniz Bölgelerindeki 14 hazır beton tesisinde yıllık toplam 3,7 milyon m3 hazır beton üretim kapasitesi ve Ankara-Lalahan ve Kayseri-Bünyan’da 2 agrega ocağında 3,2 milyon ton agrega üretim kapasitesi mevcuttur.

Votorantim Çimento, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde 17 ilde faaliyet göstermekte olup, Türkiye çimento ihtiyacının yaklaşık %5’ini karşılamaktadır.

Votorantim Çimento, bulundukları illerde bölge sanayisinin gelişime tanıklık eden ve önemli bir ekonomik faaliyet alanı olan fabrikaları ile güçlü, sektöründe lider müşteri portföyüne ürün ve hizmetlerini ulaştırmaktadır. Votorantim Çimento, yenilikçi ürün ve hizmet sunumları, teknolojik bilgi birikimi ve deneyimli, iyi yetişmiş insan kaynağı ile sektörün gelişimine önderlik eden oyuncular arasındadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER