Eğitim

Necati Yener Taslak Müfredat için Sivas Eğitim Camiasından Katkı istedi

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, ilçe millî eğitim müdürleri değerlendirme toplantısında ele alındı. Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, tüm eğitim camiasının kamuoyunun görüşüne açılan yeni müfredat taslağına katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Necati Yener Taslak Müfredat için Sivas Eğitim Camiasından Katkı istedi
04-05-2024 10:42
SİVAS

İlknur ÖZDEMİR  

Milli Eğitim Bakanlığınca kamuoyunun görüşüne sunulan, “ Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, ilçe milli eğitim müdürleri değerlendirme toplantısında ele alındı.

Milli Eğitim Müdürü Necati Yener başkanlığında ilçe milli eğitim müdürlerinin video konferans sistemi ile katıldığı toplantıya birim amirleri de katılım sağladı.

Toplantı, Şube Müdürü Mesut Kaş’ın yeni müfredat taslağını konu alan sunumu ile başladı. Kaş, uzun soluklu ve kapsamlı bir hazırlık sürecinin ardından kamuoyunun görüşüne açılan yeni müfredat taslağının detayları hakkında bilgi verdi.

Sunumun ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak yeni müfredatın, 1 haftalık askı sürecinde alınacak görüş ve önerilere göre revize edileceğini hatırlattı.

Tüm eğitim camiasının bu sürece katkı sağlaması gerektiğini belirten Yener, “Bakanlığımız, katılımcı bir müfredat oluşturmak için, yürüttüğü hassas çalışmaları kamuoyunun da görüşünü aldıktan sonra neticelendirecek. Öğretmenlerimizin bu süreçteki görüş ve önerileri çok önemli. Hem çocuklarımızın, hem de ülkemizin geleceği için hayati önem taşıyan bu çalışmaya katkı sağlayalım” dedi.

Yener, sürecin öğretmen, öğrenci ve velilere daha etkin bir şekilde duyurulması için ilçe milli eğitim müdürlerinin gereken hassasiyeti göstermesini istedi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, bütüncül eğitim yaklaşımını merkeze alan, beceri odaklı ve sadeleştirilmiş içeriklerle öğrencilere ilgili konuyu derinlemesine öğrenme imkânı tanıyan yeni yaklaşımları bünyesinde barındırdığını belirten Yener, üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının, öğrencilere dağıtılan ders kitapları ve müfredattan çıkacağını da kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER