Gündem

Yazı Rezaleti Anıta Sıçradı

Yazı Rezaleti Anıta Sıçradı

Yazı Rezaleti Anıta Sıçradı
19-03-2014 16:50


ERSAN ARSLAN

Sivas’ta duvarları yazı tahtasına dönen tarihi eserlerin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı da duvar yazılarının hedefi oldu. Çevresinde 7/24 polis bulunan anıtın duvarlarının yazılarla kirletilmesi tepki toplarken, sınır tanımayan yazı rezaletini gerçekleştirenlerin polise rağmen bu çirkinliği yapabilmesi şaşkınlık yarattı.

Kentte tarihi eserler başta olmak üzere birçok bina ve özellikle Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin çevresindeki alanların yazı rezaletine sahne olduğunu belirten vatandaşlar, bu olumsuzluğun önüne bir türlü geçilemediğini söyledi.

İlgili makamların bu konuda çalışma yapmasını isteyen vatandaşlar, özellikle tarihi ve manevi değeri olan yapıların bu tür olumsuzluklara maruz kaldığını belirterek, ‘Bunu yapanlar cezalandırılmadığı sürece bir sonuca ulaşılacağını düşünmüyoruz’ ifadelerini kullandı.

Toplumun ortak değeri olan, milli ve manevi değeri olan yapılara, anıtlara, tarihi eser ve binalara karşı gerçekleştirilen bu çirkinliğin mutlaka bir cezası olması gerektiğini belirten vatandaşlar, ‘Bu kişiler MOBESE kameraları ile tespit edilerek cezalandırılmalı ve bu şekilde bu tür olumsuzlukları bir daha yapmamaları sağlanmalı. Cezalandırmanın bu yönde eğilimi olan kişilere karşı da caydırıcı olacağını düşünüyoruz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER