Gündem

Genç kızdan futbol dersi

Genç kızdan futbol dersi

Genç kızdan futbol dersi
04-07-2013 14:35


Sivas'ta, belediyenin açtığı kursun tek kadın antrenörü üniversite öğrencisi Aysel Şimşek (21), erkek öğrencilere futbol öğretiyor.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Şimşek, Sivas Belediyesi'nin yaz tatili dolayısıyla açtığı spor kursunda eğitmen olarak görev yapıyor. Formasını giyip düdüğünü eline alan Şimşek, Emek Mahallesi 100. Yıl Parkı'nda mahallenin erkek çocuklarına futbol eğitimi veriyor.

Aysel Şimşek, yaptığı açıklamada, kurslarda eğitim veren 12 eğitmen arasında tek kadın antrenörün kendisi olduğunu, yaşları 9-14 arasında değişen 50 çocuğa futbol tekniklerini öğrettiğini söyledi.

Kendisinin de küçük yaşlardan itibaren futbol oynadığını belirten Şimşek, lisedeyken kız futbol takımında yer aldığını, futbol sevgisinin hayatına yön verdiğini ifade etti.

Şimşek, öğrencilerine futbolun yanı sıra, güzel ahlak ve doğru yaşam şekli konusunda bilgiler aktardığını dile getirerek, 'Amacımız sadece çocuklara futbol öğretmek değil onları kötü alışkanlıklardan korumak. Çocukları 2-3 saat de olsa kötü çevreden uzak tutuyoruz' dedi.  

GÜNDE 3,5 SAAT ÇALIŞTIRIYOR

Çocuklara, futbola dair ne varsa öğrettiğini belirten Şimşek, 'Futbol oyun kurallarını, saha ölçülerini, saha içi pasları, ayak dışı pas ve top sürme gibi çeşitli teknikleri öğretiyorum. Öğrenci sayım 50'yi geçti, her geçen gün sayı artıyor. Çocuklar etkinlikleri görünce hevesleniyor ve kayıt yaptırıyor. Küçük ve büyük çocukları ayrı gruplar halinde çalıştırıyorum ve yaklaşık 3,5 saat çalışıyoruz' diye konuştu.

Aysel Şimşek, kadın olarak erkek öğrencileri çalıştırmanın kendisi açısından bir fark oluşturmadığını ancak bunun ilk başlarda farklı karşılandığını ama zamanla alışıldığını söyledi.

Sivas'ta kız futbol takımının olmaması nedeniyle bu alanda fazla ileriye gidemediğini vurgulayan Şimşek, 'Fırsat buldukça da futbol oynuyorum. Hedeflerim arasında antrenörlük ve teknik direktörlük var. Gidebileceğim en güzel yerlere gitmeyi düşünüyorum. Bu sayede kadınların her alanda ne kadar başarılı olduğunu da gösteriyoruz' ifadelerini kullandı.

Üç ay sürecek yaz futbol okulunun öğrencileri de, kendilerini Aysel Şimşek'in çalıştırmasından memnun olduklarını ve eğitimlerin eğlenceli geçtiğini dile getirdi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER